Anklages for å lure kundene

Burger King blir anklaget for å framstille Whopper-burgeren som større enn den er.

STOR NOK?: Hvorvidt Burger King framstiller Whopper-burgeren sin som større enn den er eller ikke, er spørsmålet i et søksmål som nå går for amerikanske domstoler. Foto: AP Photo / Gene J. Puskar / NTB
STOR NOK?: Hvorvidt Burger King framstiller Whopper-burgeren sin som større enn den er eller ikke, er spørsmålet i et søksmål som nå går for amerikanske domstoler. Foto: AP Photo / Gene J. Puskar / NTB Vis mer
Publisert

«Det er ikke størrelsen det kommer an på», lyder et munnhell, men for Burger King stemmer ikke det akkurat nå. Det er nemlig størrelsen det kommer an på, eller rettere sagt:

Framstiller de Whopper-burgeren sin som større enn den er, og på den måten villeder kundene?

Det er i alle fall påstanden i et søksmål mot selskapet i USA.

Burger King: - Feilaktige påstander

I søksmålet påstås det at Burger King villeder ved å framstille hamburgeren som større og mer kjøttfull, med ingredienser som «flyter ut over hamburgerbunnen», enn den i realiteten er.

- Saksøkernes påstander er feilaktige, heter det i en uttalelse fra Burger King til BBC.

Ifølge saksøkerne får Burger King Whopper-burgeren til å se 35 prosent større ut, med dobbelt så mye kjøtt, i TV- og nettannonser, sammenliknet med det kundene i realiteten får servert.

Dette avvises av Burger King, som framholder at de ikke har et krav på seg om å servere hamburgere som ser «nøyaktig ut som på bildet».

«De flammegrillede burgerne som framstilles i reklamen vår er de samme burgerne som brukes i de millioner av Whopper-burgere vi serverer til gjester over hele landet», heter det i en uttalelse fra Burger King.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.