Strømkrisa

Anklages for å renvaske Putin

SVs Ingrid Fiskaa mener det ikke er Putins feil at norske strømpriser er skyhøye. Det møter hard motbør.

MOTSTEMME: SV-politiker Ingrid Fiskaa er kritisk til utenlandskabler og markedsstyrte strømpriser. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

MOTSTEMME: SV-politiker Ingrid Fiskaa er kritisk til utenlandskabler og markedsstyrte strømpriser. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Russlands Vladimir Putin har ikke skylden for de skyhøye strømprisene i Sør-Norge.

I hvert fall om vi skal tro SVs stortingspolitiker Ingrid Fiskaa. I en kommentar i Klassekampen mandag snur hun opp ned på de siste dagers strømdebatt.

«Det er marknadsstyringa som splittar oss, ikkje Putin» skriver Fiskaa i kommentaren.

Det provoserer flere politiske motstandere.

Oppspark i NRK-debatt

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) hadde fra før stått i beste sendetid hos NRK og minnet om at det ikke er markedskreftene som herjer i Europa. «Putin herjer i Europa», tordnet han i partilederdebatten torsdag og parkerte det han mente var enkle løsninger på strømspørsmålene.

Både han, Høyre, Venstre og MDG forsvarte solidaritetstanken ved å fortsette å eksportere kraft gjennom de to nyeste utenlandskablene, selv om det gjør at strømprisene i Sør-Norge går opp.

Fiskaa (SV) stilte spørsmål ved denne solidaritetstankegangen. SV er kjent for sin EU-motstand og kritisk til utenlandskablene til Tyskland og Storbritannia.

Fiskaa sier hun er imot at børs og markedspriser i EU får påvirke norske strømpriser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer