Strømkrisa

Anklages for å renvaske Putin

SVs Ingrid Fiskaa mener det ikke er Putins feil at norske strømpriser er skyhøye. Det møter hard motbør.

MOTSTEMME: SV-politiker Ingrid Fiskaa er kritisk til utenlandskabler og markedsstyrte strømpriser. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

MOTSTEMME: SV-politiker Ingrid Fiskaa er kritisk til utenlandskabler og markedsstyrte strømpriser. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Russlands Vladimir Putin har ikke skylden for de skyhøye strømprisene i Sør-Norge.

I hvert fall om vi skal tro SVs stortingspolitiker Ingrid Fiskaa. I en kommentar i Klassekampen mandag snur hun opp ned på de siste dagers strømdebatt.

«Det er marknadsstyringa som splittar oss, ikkje Putin» skriver Fiskaa i kommentaren.

Det provoserer flere politiske motstandere.

Oppspark i NRK-debatt

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) hadde fra før stått i beste sendetid hos NRK og minnet om at det ikke er markedskreftene som herjer i Europa. «Putin herjer i Europa», tordnet han i partilederdebatten torsdag og parkerte det han mente var enkle løsninger på strømspørsmålene.

Både han, Høyre, Venstre og MDG forsvarte solidaritetstanken ved å fortsette å eksportere kraft gjennom de to nyeste utenlandskablene, selv om det gjør at strømprisene i Sør-Norge går opp.

Fiskaa (SV) stilte spørsmål ved denne solidaritetstankegangen. SV er kjent for sin EU-motstand og kritisk til utenlandskablene til Tyskland og Storbritannia.

Fiskaa sier hun er imot at børs og markedspriser i EU får påvirke norske strømpriser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.