Anklages for korrupsjon

Den danske bryggerigiganten rammes av korrupsjonsanklager.

ANKLAGES: Potensielle ulovligheter som svidel og korrupsjon rammer Carlsbergs indiske datterselskap. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix
ANKLAGES: Potensielle ulovligheter som svidel og korrupsjon rammer Carlsbergs indiske datterselskap. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er regnskapene til Carlsbergs indiske datterselskap som avslører anklager om korrupsjon og millionsvindel, skriver avisa Berlingske.

Regnskapene skal inneholde anklager om ulovlig markedsføring, urettmessige utbetalinger, returkommisjon, misbruk av midler og en dyp indre splittelse på eiersiden.

Undersøkelser skal ha avdekket svak internkontroll i selskapet og at det er foregått utbetalinger uten dokumentasjon.

Anklager partner

Avisa har tidligere avdekket at ledende medarbeidere ved et av Carlsbergs bryggerier i India systematisk har utbetalt penger under bordet til embetsmenn.

Nå har det internasjonale konsulent- og revisjonsselskapet PWC revidert selskapets regnskaper. Og dermed er flere forhold avdekket.

Et av forholdene skal dreie seg om uenighet mellom samarbeidspartnere. Carlsberg skal overfor avisa hevde at det er deres partner C.P. Chetan som står bak flere av anklagene. Ulike tolkninger av kompleks indisk lovgivning er oppgitt som bakgrunn for uenighetene.

- Ingen glipp

– Det ser ikke ut til at det er snakk om noen enkeltstående glipper som kunne vært unnskyldt, men utbredte problemer, sier adjunkt og ekspert på regnskaper Leif Christensen ved Copenhagen Business School (CBS) til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer