Donald Trump saksøkt

Anklages for milliardbløff: - Grovt

Justisminister i New York, Letitia James, hevder tidligere president, Donald Trump, overdrev verdien av eiendelene sine med milliarder av dollar for å bedra banker og forsikringsselskaper.

NY ANKLAGE: USAs tidligere president, Donald Trump, er omringet av juridiske hodepiner. Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP
NY ANKLAGE: USAs tidligere president, Donald Trump, er omringet av juridiske hodepiner. Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Trump er omringet av juridiske hodepiner samtidig som han på nytt forsøker å bli republikanernes presidentkandidat.

De siste månedene er han blitt tiltalt i hele fire ulike straffesaker - for sin involvering i betaling av hysjpenger til pornostjernen Stormy Daniels, for angivelig å ta med seg hemmeligstemplete dokumenter fra Det hvite hus på ulovlig vis, for sin rolle i angrepet på Kongressen 6. januar 2021, og for å forsøke å omgjøre presidentvalget i Georgia i 2021.

Men han er også saksøkt i flere saker. Og før han må møte i retten i alle straffesakene, kan han gå på en solid finansiell smell i det sivile søksmålet New Yorks justisminister har innledet mot ham.

I søksmålet hevder hun at han bedrev bedrageri da han bygde opp eiendomsvirksomheten sin i New York.

Vil ha rask beslutning

Onsdag sendte James inn dokumenter til domstolen i New York hvor hun ber dommeren Arthur Engoron om umiddelbart å dømme i hennes favør allerede før den planlagte rettssaken i oktober, melder en rekke amerikanske medier, blant annet AP og New York Times.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.