Anklages for overstyring: - Surrealistisk

Regjeringens energikommisjon ser helt bort fra den raskeste og billigste måten å øke kraftproduksjonen: Å bygge ut vernede vassdrag.

FORTSATT VERN: Både Arbeiderpartiet og Senterpartiet åpnet i fjor for å bygge ut vernede vassdrag. Men regjeringens energikommisjon har ikke sett på saken. Foto: Terje Pedersen / NTB
FORTSATT VERN: Både Arbeiderpartiet og Senterpartiet åpnet i fjor for å bygge ut vernede vassdrag. Men regjeringens energikommisjon har ikke sett på saken. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært store forventninger til regjeringens energikommisjon som legges fram onsdag klokka 10.

Konklusjonen er mer av alt: Mer vindkraft, mer vannkraft, mer energisparing.

Men det er én ting energikommisjonen ikke har sett på. Frukten som henger lavest, utbygging av vernede vassdrag.

H, Ap og Sp snudde

Fremskrittspartiet mener det minner om politisk overstyring, og frykter konsekvensen blir mer utbygging av vindkraft på land.

- Det er surrealistisk at energikommisjonen utelukker det enkelttiltaket som kanskje raskest og billigst ville gitt betydelig økning av regulerbar kraftproduksjon i Norge, sier energipolitisk talsperson Terje Halleland i Frp til Dagbladet.

Fremskrittspartiet fremmet et forslag for Stortinget i fjor og fikk i utgangspunktet støtte fra både Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Høyre.

NRK slo fast få dager før votering at det var flertall på Stortinget for å bygge ut vernede vassdrag.

Men da voteringen kom 12. januar sto Fremskrittspartiet alene.

Helleland reagerer på at et forslag som var så nære å få et massivt flertall på Stortinget ikke engang skulle vurderes av energikommisjonen, som har hatt i oppdrag å se på hvordan kraftproduksjonen kan økes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.