Anniken Hauglie blir ny sjef i Norsk olje og gass

Tidligere arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (47) er ansatt som ny administrerende direktør i bransjeforeningen Norsk olje og gass.

NY JOBB: Tidligere arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie blir ny sjef i NHO-foreningen Norsk olje- og gass. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
NY JOBB: Tidligere arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie blir ny sjef i NHO-foreningen Norsk olje- og gass. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kunngjorde foreningen tirsdag. Hauglie overtar etter Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

- Dette er en spennende utfordring som jeg ser fram til å ta fatt på, sier Hauglie i en pressemelding.

- Olje- og gassindustrien er en viktig næring for Norge. Den har avgjørende betydning for inntekter til statskassen og vår velferd, for arbeidsplasser over hele landet og som driver for teknologi og forskning som er viktig for Norge. Næringen vil også være avgjørende for at vi skal nå våre klimamål, fortsetter hun.

Fordi Hauglie er tidligere statsråd skal Karantenemnda avgjøre når hun kan starte i jobben.

Styreleder i Norsk olje og gass, Monica Th. Bjørkmann, beskriver Hauglie som en «særdeles kompetent og god leder».

- Hauglie har en meget sterk politisk erfaring og forståelse. Som tidligere statsråd har hun unike forutsetninger til å lede organisasjonen gjennom den politiske debatten og de utfordringene industrien står midt oppe i, sier Bjørkmann.

FERDIG: Erna Solberg forklarer hvorfor Anniken Hauglie er ute av regjering. Reporter: Mats Rønning. Vis mer

Varslet mistillit

Det stormet rundt Hauglie, som den ansvarlige statsråden for Nav-skandalen i fjor høst. 28. oktober i fjor fortalte hun på en pressekonferanse at flere titalls mennesker var uskyldig dømt for trygdesvindel på grunn av en feiltolkning av EU-regelverket.

I januar ble hun erstattet av Torbjørn Røe Isaksen (H) som landets arbeids- og sosialminister.

- Det var mitt valg å gå av. Jeg har hele tiden vært åpen om at jeg ikke ønsket en ny nominasjon til Stortinget, og at jeg ikke ønsket en valgkamp til. Dermed var det bare spørsmål om tid for når jeg skulle tre ut av regjeringen, sa Hauglie til Dagbladet rett før hun skulle overrekke nøkkelkortet til Arbeids- og sosialdepartementet til Torbjørn Røe Isaksen (H).

Arbeiderpartiet mente Hauglies avgang var en innrømmelse av skyld fra regjeringens side og at statsminister Erna Solberg ved å vrake Hauglie kom opposisjonen i forkjøpet.

Det ble på det sterkeste avvist av Solberg.

- Arbeiderpartiet tar feil. Jeg har sagt tydelig at vi kommer til å ta ansvar for de feilene vi har gjort, sa Solberg pressekonferansen der hun presenterte endringene i regjering.

- En tid for alt

I Norsk olje og gass overtar Hauglie etter Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, som i januar sluttet i jobben etter nesten fem år. Han jobber nå i konsulentselskapet Menon Economics, der han er assosiert partner.

- Det er en tid for alt, og nå er det på tide å gi stafettpinnen videre, sa Schjøtt-Pedersen i en pressemelding den 3. januar, hvor 60-åringens avgang ble bekreftet.

Viseadministrerende direktør Knut Thorvaldsen har vært konstituert direktør etter Schjøtt-Pedersens avgang.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer