Anniken Hauglie blir ny sjef i Norsk olje og gass

Tidligere arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (47) er ansatt som ny administrerende direktør i bransjeforeningen Norsk olje og gass.

NY JOBB: Tidligere arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie blir ny sjef i NHO-foreningen Norsk olje- og gass. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
NY JOBB: Tidligere arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie blir ny sjef i NHO-foreningen Norsk olje- og gass. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kunngjorde foreningen tirsdag. Hauglie overtar etter Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

- Dette er en spennende utfordring som jeg ser fram til å ta fatt på, sier Hauglie i en pressemelding.

- Olje- og gassindustrien er en viktig næring for Norge. Den har avgjørende betydning for inntekter til statskassen og vår velferd, for arbeidsplasser over hele landet og som driver for teknologi og forskning som er viktig for Norge. Næringen vil også være avgjørende for at vi skal nå våre klimamål, fortsetter hun.

Fordi Hauglie er tidligere statsråd skal Karantenemnda avgjøre når hun kan starte i jobben.

Styreleder i Norsk olje og gass, Monica Th. Bjørkmann, beskriver Hauglie som en «særdeles kompetent og god leder».

- Hauglie har en meget sterk politisk erfaring og forståelse. Som tidligere statsråd har hun unike forutsetninger til å lede organisasjonen gjennom den politiske debatten og de utfordringene industrien står midt oppe i, sier Bjørkmann.

Varslet mistillit

Det stormet rundt Hauglie, som den ansvarlige statsråden for Nav-skandalen i fjor høst. 28. oktober i fjor fortalte hun på en pressekonferanse at flere titalls mennesker var uskyldig dømt for trygdesvindel på grunn av en feiltolkning av EU-regelverket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer