Annonse sjokkerer: - Trist

Annonsen er et tegn på et leiemarked ute av kontroll, ifølge eiendomsmekler, som aldri har sett liknende.

LEIER UT: I en annonse skal det ha blitt søkt etter romkamerat til å dele denne dobbeltsenga. Skjermdump: Aserealty / Tiktok
LEIER UT: I en annonse skal det ha blitt søkt etter romkamerat til å dele denne dobbeltsenga. Skjermdump: Aserealty / Tiktok Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare i Norge at et trått leiemarked, med heftig prisvekst, har fått flere til å slå alarm.

I Canada skal visst situasjonen være «ute av kontroll». Det er en fersk annonse et eksempel på, ifølge en eiendomsmekler i Toronto, skriver CTV News.

Søkte kvinnelig sengepartner

I en annonse som skal ha vært lagt ut på Facebook, som siden er slettet, ble det søkt etter en romkamerat som kunne flytte inn i januar. Men den var likevel noe uvanlig:

«Jeg ser etter en avslappet KVINNE som kan dele et soverom og EN QUEEN SIZE SENG», het det angivelig i annonsen.

«Jeg har tidligere delt soverommet, som bare har ÉN QUEEN SIZE SENG, med en romkamerat jeg fant på Facebook, og det fungerte utmerket», sto det videre.

Leien skal ha vært 900 kanadiske dollar i måneden - cirka 7000 kroner.

1900 kanadiske dollar skulle betales ved innflytting, som inkluderte depositum og leie for første og siste måned. 100 dollar for nøkkelbrikken kom i tillegg. 2000 dollar tilsvarer om lag 15 600 kroner.

- Trist

Den torontobaserte eiendomsmekleren Anya Ettinger omtalte annonsen i en TikTok-video, som gikk viralt. Den har fått over 600 000 visninger siden oktober.

- Å leie ut en plass i senga di for 900 dollar i måneden? Det er ikke rart så mange hater å bo her, sier hun i videoen.

Til CTV sier hun at hun aldri har sett liknende i hennes tid i bransjen.

- Slik jeg ser det, viser dette hvor trist situasjonen er her. Altså, folk er - med all rett - så fast bestemt på å bli i byen at det er et marked for slikt, sier hun, og legger til:

- I de andre videoene jeg har delt av absurde leieannonser, sier folk bare: «Vel, ikke lei det da». Men mange mennesker har ikke noe valg.

Men til tross for Ettingers raseri, er visst trenden med å dele seng med en fremmed på frammarsj, skriver Business Insider.

I en undersøkelse fra 2021 av University of Technology Sydney, der 7000 internasjonale studenter ble spurt, kom det fram at tre prosent hadde tydd til dette for å spare penger.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer