Annonsørflukt: - Ekstremt ille

Twitter-eier Elon Musk slår knallhardt tilbake etter at gigantselskaper trekker annonser. Samtidig tvitrer ansatte om at de brått er blitt utestengt fra jobbsystemene.

SLÅR TILBAKE: Twitter-eier Elon Musk er skarp mot det han omtaler som aktivister, som han mener presser annonsørene urettmessig ut av Twitter. Foto: Angela Weiss/AFP/NTB
SLÅR TILBAKE: Twitter-eier Elon Musk er skarp mot det han omtaler som aktivister, som han mener presser annonsørene urettmessig ut av Twitter. Foto: Angela Weiss/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere globale tungvektere setter Twitter-annonsering på pause.

Matvaregiganten General Mills, som blant annet har merkevarer som Old el Paso, Cheerios og Häagen-Dazs i porteføljen, Freia-eier og Oreo-produsent Mondelez International, legemiddelfirmaet Pfizer og bilgiganten Volkswagen har alle stoppet annonseringen midlertidig, skriver flere medier.

Det skjer i kjølvannet av at verdens rikeste mann, milliardæren Elon Musk, kjøpte det sosiale mediet for 44 milliarder dollar.

Annonsørene skal være bekymret for at Musk vil endre publiseringspolitikken og dra Twitter i en uønsket retning, ifølge The Wall Street Journal (WSJ).

- Messed up

Annonsørene skepsis skal også være knyttet til usikkerhet om Twitters framtid etter at Musk sparket flere sjefer, inkludert toppsjefen Parag Agrawal, økonomisjefen Ned Segal og policysjef Vijaya Gadde.

Nå tar Musk kraftig til motmæle.

På Twitter - selvfølgelig - beskylder han «aktivister» for å presse annonsørene ut, noe som innebærer et «massivt inntektsfall» for selskapet.

- Det er ikke noe som er endret med moderering av innholdet. Det er ekstremt ille («extremely messed up»)! De forsøker å ødelegge ytringsfriheten i Amerika, skriver Musk.

Mistet tilgangen

Tidligere i dag ble det kjent at ansatte som ventes å miste jobben, varsler massesøksmål mot selskapet.

Ifølge Reuters vil de ansatte få beskjed på e-post i løpet av ettermiddagen (norsk tid). Det er ventet at rundt halvparten av staben, 3700 personer, vil få beholde jobben.

I NORGE: Elon Musk har ankommet Stavanger i anledning energimessa, og sier han er i Norge av takknemlighet. Video: NRK Vis mer

Ifølge tweets fra selskapets ansatte, er avdelingen som driver med moderering av innholdet, blant de som er omfattet av kuttene.

Enkelte ansatte har allerede meldt på Twitter at de har mistet tilgangen til interne jobbsystemer.

- Ser ut som jeg er arbeidsledig, folkens. Ble nettopp logget ut fra min bærbare og fjernet fra Slack, tvitret en bruker som i profilen står oppgitt som tidligere avdelingsleder i Twitter, skriver Reuters.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer