Hydro:

Ansatte fortviler etter milliardsalg

De tillitsvalgte reagerer sterkt på at Hydro har solgt valseverkene på Karmøy og Holmestrand til amerikanske KPS Capital Partners.

SELGES: Hydro har solgt valseverkene for 14,2 milliarder kroner. Det omfatter verket i Holmestrand i Vestfold og Telemark. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
SELGES: Hydro har solgt valseverkene for 14,2 milliarder kroner. Det omfatter verket i Holmestrand i Vestfold og Telemark. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

- Vi er dypt uenige i denne beslutningen. Den tar selskapet vårt i feil retning, sier hovedtillitsvalgt Sten Roar Martinsen i Industri Energi i en pressemelding.

Ifølge Martinsen er svak lønnsomhet flertallets hovedargument for salget. De ansatte kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen.

- De norske valseverkene har tjent gode penger i en årrekke fordi de har vært blodtrimmet. Dette er fordi de ansatte har bidratt sterkt til lønnsomheten gjennom effektivisering og kostnadsreduksjoner, sier han.

Overskudd

Hydros valseverk bearbeider blokker av aluminium til blant annet plater eller folie. I fjor bidro valseverkene med rundt 24 milliarder kroner i inntekter. Det utgjorde 17 prosent av de samlede inntektene i Hydro.

Industri Energis forbundsleder Frode Alfheim mener Hydro selger unna høyteknologiske grønne arbeidsplasser som ville vært strategisk viktig for selskapet å beholde.

- Hydro har det siste tiåret jobbet for å bli et helintegrert selskap med eierskap langs hele verdikjeden. Den retningen har vi støttet helhjertet opp om, og vi er skuffet over at Hydro nå går motsatt vei, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.