- Ansatte må ha eget toalettpapir

Elon Musk omtaler selv Twitter som et fly i full fart på vei mot bakken. Nå forteller Twitter-ansatte at Musks desperate grep for å redde selskapets økonomi har nådd nye høyder.

KUTT, KUTT, KUTT: Elon Musk har gjort desperate grep i en forsøk på å snu Twitters økonomi. Foto: Patrick Pleul / Reuters / NTB
KUTT, KUTT, KUTT: Elon Musk har gjort desperate grep i en forsøk på å snu Twitters økonomi. Foto: Patrick Pleul / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Twitter har blitt snudd på hodet etter at Elon Musk kjøpte selskapet for 44 milliarder dollar i slutten av oktober.

Etter først å ha sparket halvparten av de ansatte, inkludert toppsjefen, økonomisjefen og policysjefen, sørget Musks klare ultimatum til de ansatte for en ny bølge av oppsigelser.

Nå har Musks kutt nådd nye høyder, forteller ikke-navngitte ansatte til New York Times.

Take-away og kroppsodør

75 prosent av selskapets ansatte har siden slutten av oktober enten sluttet eller fått sparken.

Twitter er som «et fly som styrer rett mot bakken med motorene i full brann og styringsfunksjonen ute av drift», skal Musk ha uttalt på et liveforum på Twitter i forrige uke, ifølge avisa.

Siden har han intensivert den økonomiske opprydningen kraftig.

De Twitter-sjefene som fortsatt er i jobb, skal ha fått beskjed om å operere utfra en null-budsjettering, altså å ikke ha noen utgifter. Enhver eventuell utgift må føres i et eget dokument og forsvares fra avdelingshold, skriver NYT.

I NORGE: Elon Musk har ankommet Stavanger i anledning energimessa, og sier han er i Norge av takknemlighet. Video: NRK Vis mer

På hovedkontoret i San Fransisco har de kvittet seg med flere etasjer og samlet de ansatte på de to gjenværende. Anonyme ansatte forteller avisa at lokalene nå har en konstant eim av take-away og kroppsodør etter de ansattes svært lange dager.

Samtidig har vaskepersonalet fått sparken etter at de streiket for en høyere lønn og bedre vilkår. Det gjør at heller ikke toalettene blir rengjort eller hygieneprodukter fylt på, og de ansatte må derfor ta med sitt eget toalettpapir på jobb.

Også vaskepersonalet og sikkerhetsvaktene ved kontoret i New York har nylig fått sparken, noe flere tolker som et signal om at også dette trolig vil bli lagt ned.

Fullt kaos

Det var i begynnelsen av november at svært mange globale tungvektere satte sine Twitter-annonser på pause. Ifølge The Wall Street Journal skal begrunnelsen ha vært en bekymring for at Musk vil endre publiseringspolitikken og dra Twitter i en uønsket retning.

Musk tok til motmæle ved å hevde at «aktivister» har presset annonsørene ut, noe som innebærer et «massivt inntektsfall» for selskapet, men fallet har fortsatt.

Et internt dokumentet New York Times har fått tilgang til, viser at Musk nå har planer om å spare 500 millioner dollar i utgifter som ikke inkluderer lønninger.

På julaften skal ansatte ha flydd til lokalene i Sacramento - et av de tre største lokalene for Twitters datalagring - for å skru av servere.

Til tross for at flere ansatte skal ha uttrykt bekymring for konsekvensene for appen, skal dette ha vært en klar ordre fra øverste hold i nok et forsøk på å stabilisere den stadig fallende økonomien.

Da de interne systemer kræsjet etter at serverne ble kuttet, skal alarmen ha gåt internt. Da måtte en rekke ansatte jobbe hele julaften for å forsøke å reparere skaden, viser meldinger NYT har fått tilgang til.

I tillegg melder ansatte i hovedkvarteret om at Musks kjente hands-on stil til stadighet sørger for at møter blir tilfeldig avbrutt for å høre om hans nye ideer.

Flere melder også om at Musk skal være i desperat jakt på dem som lekker informasjon direkte til pressen eller indirekte gjennom anonyme innlegg på sosiale medier.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer