Amazon innrømmer:

Ansatte må urinere på flasker

Nettgiganten Amazon, som eies av verdens rikeste mann, Jeff Bezos, beklager og innrømmer at arbeiderne deres noen ganger er nødt til å urinere på flasker.

STARTET: Jeff Bezos, som nå er verdens rikeste mann, ifølge Forbes, grunnla Amazon. Foto: AP Photo/Ted S. Warren, File
STARTET: Jeff Bezos, som nå er verdens rikeste mann, ifølge Forbes, grunnla Amazon. Foto: AP Photo/Ted S. Warren, File Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): - Dette var et selvmål, og vi er ikke fornøyde med det, skriver Amazon i et blogginnlegg.

Det skjer etter at selskapet i forrige uke havnet i en twitter-krangel med den demokratiske kongressrepresentanten Mark Pocan fra Wisconsin. Den siste tida har Amazon kjempet mot at ansatte skal danne fagforeninger i USA.

- Å betale arbeidere 15 dollar i timen (om lag 127,50 kroner) gjør dere ikke til en «progressiv arbeidsplass» når dere hindrer fagforeninger og tvinger arbeidere til å urinere på vannflasker, skrev Pocan på Twitter.

Det fikk først Amazon til å slå tilbake.

Avviste

- Du tror ikke egentlig på det «tisse på flasker»-greiene, gjør du? Dersom det var sant, ville ingen jobbe for oss. Sannheten er at vi har over én million utrolige ansatte over hele verden, som er stolte av det de gjør, og har gode lønninger og dekket helsetjenester fra dag én, skriver Amazon på Twitter.

Men ei drøy uke seinere gjør selskapet helomvending.

- Twitter-meldingen var ikke riktig, skriver selskapet og forklarer hvordan det er mange toaletter i selskapenes lokaler, men at de ikke tok med alle sjåførene i beregningen da de svarte Pocan.

KASSELØS: Amazon åpner kasseløs butikk. Video: Amazon Vis mer

- Vi vet at sjåførene kan ha problemer med å finne toaletter på grunn av trafikken og noen landlige ruter. Det har særlig vært tilfellet under pandemien, hvor mange offentlige toaletter har vært stengt, skriver Amazon i blogginnlegget og understreker at dette ikke bare gjelder Amazon, men også andre sjåfører.

- Uansett om det er tilfelle i hele bransjen, ønsker vi å løse det. Vi vet ikke hvordan, men vi ser etter løsninger, skriver Amazon.

Samtidig ber selskapet om unnskyldning til Pocan.

- Sukk

- Sukk. Dette handler ikke om meg. Dette handler om arbeiderne deres - som dere ikke behandler med tilstrekkelig respekt og verdighet. Begynn med å anerkjenne de utilstrekkelige arbeidsforholdene dere har skapt for ALLE arbeiderne deres, fiks det for alle & la dem danne fagforening uten forstyrrelser, skriver Pocan i et svar til Amazon på Twitter.

Unnskyldningen fra selskapet som eies av verdens rikeste mann, Jeff Bezos, kommer mens et Amazon-varehus i Alabama venter på resultatet av en avstemning, som kan gjøre det til det første Amazon-senteret i USA med fagforening.

Amazon har i lang tid forsøkt å fraråde sine mer enn 800 000 ansatte i USA om å organisere seg. Samtidig har det kommet mange anklager fra mange arbeidere om slitsomme eller utrygge arbeidsforhold, skriver The Guardian.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer