Ansatte slår alarm: - Risikerer liv

Disney-konsernet har tapt enorme summer på nedstengningen av fornøyelsesparker under coronakrisen. Nå vil de åpne opp igjen, men flere ansatte slår kraftig alarm.

GJENÅPNER: Disney World i Florida og Disneyland i California har planer om å åpne dørene i sommer, men det vil de ansatte sette en stopper for. Foto: SplashNews / NTB Scanpix
GJENÅPNER: Disney World i Florida og Disneyland i California har planer om å åpne dørene i sommer, men det vil de ansatte sette en stopper for. Foto: SplashNews / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Verdens største underholdningsselskap, som blant annet står bak temaparker, gigantfilmer og cruisereiser, har tapt enorme summer under coronakrisen.

Disney-konsernet anslår selv at de tapte over 9,6 milliarder kroner i perioden januar - mars, som følge av at deres gigantiske fornøyelsesparker verden over har måttet stenge i kjølvannet av coronakrisen.

Derfor ble det presentert som en gladnyhet at parkene Disney World i Florida og Disneyland i California nå snart skal åpne portene for turister igjen.

Men for mange av parkenes ansatte, og flere potensielle gjester, har nyheten ikke blitt mottatt med smil.

Et åpent brev fra Katie Belisle, som jobber som vert ved en av Disney Worlds attraksjoner i Orlando, har vakt oppmerksomhet langt utenfor solskinnsstatens grenser.

- Dette viruset er ikke borte. Dessverre så blir det barre verre i denne delstaten, skriver hun i brevet som er lagt ut som et åpent opprop på nettsida MoveOn.

Brevet er adressert til Orlando-ordfører Buddy Dyer og Orange County-ordfører Jerry Demmings, samt ledelsen i Disney-parkene.

- Ikke rettferdig

Helt konkret krever Belisle at Disneys fornøyelsesparker forblir stengt til antallet nye smittetilfeller avtar, slik at parkens «gjester, ansatte og deres familier holdes trygge».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.