DN:

Ansatte sparket etter spritsmugling

Flere ansatte i Color Line skal ha mistet jobben etter ulovlig ilandføring av sprit og tobakk.

FYKEN: En rekke ansatte på ferja «Superspeed» skal ha smuglet sprit og tobakk. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
FYKEN: En rekke ansatte på ferja «Superspeed» skal ha smuglet sprit og tobakk. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere ansatte på Color Line-ferja «Superspeed» har fått sparken etter å ha ulovlig ilandført avgiftsfrie varer som sprit og sigaretter.

Brøt reglene

Ifølge DN, som først omtalte saken, er det snakk om sju-åtte ansatte som i sommer mistet jobben på grunn av smuglingen.

Flere av de sparkede på ferja, som går mellom Kristiansand og Hirtshals, skal ha lang fartstid i selskapets taxfreebutikk.

Ifølge tollreglene for transportpersonell i internasjonal trafikk, kan ansatte én gang i løpet av 24 timer ta med seg 40 sigaretter eller 100 gram andre tobakksvarer og 100 blad sigarettpapir toll- og avgiftsfritt, men ikke alkohol.

Børsen har vært i kontakt med Erik Brynhildsbakken, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i rederiet Color Line.

- Vi har gjennom våre interne kontrollrutiner avdekket at noen av våre ansatte har ført varer i land utenom tider der det er normal drift, sier Brynhildsbakken til Børsen.

- Vi tar selvfølgelig dette på største alvor, legger han til, og sier at forholdene ble avdekket «noe tilbake i tid».

Ikke anmeldt

Han vil ikke si noe om omfanget av smuglingen, men legger til at rederiet ikke har indikasjoner på at det har foregått videresalg.

- Vi har umiddelbart tatt kontakt med Tolletaten, så ønsker jeg ikke utdype den videre prosessen.

Det er Tolletaten som eventuelt avgjør om noen av forholdene skal politianmeldes. Tolletaten skriver i en e-post til DN at denne saken er et forhold mellom politiet og rederiet.

- Vi kan bekrefte at rederiet har holdt Tolletaten orientert om den aktuelle saken, men Tolletaten har ikke anmeldt saken, skriver etaten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer