Ansatte tok med varmeovner: Fikk advarsel

Da kommunen satte ned innetemperaturene for å spare strøm, tok ansatte saken i egne hender.

MISFORNØYDE: Ikke alle ansatte i Sandefjord kommune var like fornøyde da ledelsen besluttet å senke innetemperaturene i kommunens bygninger. Foto: Shutterstock / NTB
MISFORNØYDE: Ikke alle ansatte i Sandefjord kommune var like fornøyde da ledelsen besluttet å senke innetemperaturene i kommunens bygninger. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Sandefjord kommune har den siste tida sett seg nødt til å spare på utgiftene knyttet til energiforbruk, og har i den forbindelse gjort en rekke tiltak.

Blant annet har kommunen valgt å redusere temperaturene inne i kommunale bygg, noe som ikke falt i god jord hos alle kommunens ansatte.

- Noen har opplevd at det kjentes kaldere ut enn normalt og har tatt saken i egne hender, sier Christian Thorsen Egeberg, som er eiendomssjef i kommunen.

Det var Sandefjords Blad som først omtalte saken.

- Prøver å spare

Han har ansvar for å forvalte alle kommunens bygg, og har fått tilbakemeldinger om at flere nå har tatt med seg private varmeovner på jobben.

- Hvorfor er det et problem?

- Det er jo ganske innlysende at det er problematisk. Hvis vi prøver å spare på strømmen og de ansatte tar med egne ovner som de plugger i stikkontaktene, da bruker vi likevel mer strøm enn tenkt, sier Egeberg.

Han legger også til at det er en viss brannfare ved bruk av mobile enheter, og påpeker at slike ovner ofte havner i skjøteledninger, eller ikke får tilstrekkelig tilsyn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer