Ansettelsesstopp hos Nordea

Nordea Norge er pålagt ansettelsesstopp fra Nordea-konsernet etter ønske om kostnadskutt og forsøk på å redusere antall ansatte.

FULL STANS: Nordea Norge er pålagt ansettelsesstopp fra Nordea-konsernet etter ønske om kostnadskutt og forsøk på å redusere antall ansatte. Foto: Bob Strong / Reuters / NTB Scanpix
FULL STANS: Nordea Norge er pålagt ansettelsesstopp fra Nordea-konsernet etter ønske om kostnadskutt og forsøk på å redusere antall ansatte. Foto: Bob Strong / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter kommunikasjonsdirektør Christian Steffensen i Nordea Norge til E24.

Ansettelsesstansen kommer som følge av at bankkonsernet vil kutte kostnader og redusere antall ansatte.

- Som vi har kommunisert i forbindelse med kvartalsregnskapet i oktober, skal vi redusere kostnader og vi vil bli færre ansatte i Nordea. Vi har derfor innført midlertidig stans i nye eksterne ansettelser, sier Nordea Norge-sjef Snorre Storset til Børsen.

Han sier at ansettelsesstoppen gjennomføres for å sikre at en reduksjon av ansatte i størst mulig grad skjer gjennom naturlig avgang.

- På denne måten kan vi samtidig sikre at vi gir våre medarbeidere større mulighet til å omrokkere internt. Vi kan ikke sette tall på hvor store besparelser tiltaket vil medføre, men ut fra et overordnet perspektiv ser vi det som den mest ansvarlige løsningen, både i forhold til omkostninger og våre medarbeidere, sier Storset til Børsen.

Nordea opplyser at det foreløpig ikke er klart om de kommer til å kutte stillinger i Norge.

Halvårsresultatene fra juli viste en nedgang i de samlede driftsinntektene på 17 prosent, skriver E24.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer