Invasjonen av Ukraina

Anslår enorm prislapp «nye» Ukraina

EU vil punge ut hundrevis av milliarder for å bygge opp landet etter krigen.

STORE ØDELEGGELSER: Byen Mariupol er nærmest lagt i ruiner etter Russlands brutale angrep. Foto: Maxar Technologies/ Reuters / NTB
STORE ØDELEGGELSER: Byen Mariupol er nærmest lagt i ruiner etter Russlands brutale angrep. Foto: Maxar Technologies/ Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I snart to måneder har Ukraina vært under angrep fra nabolandet Russland.

Flere byer er bombet i stykker og flere tusen sivile har mistet livene etter russernes invasjon. Fortsatt foregår kampene for fullt, og det er ingen som vet når krigen er over - eller hvem som vinner den.

EU planlegger imidlertid allerede hvordan Ukraina skal gjenoppbygges, ifølge Bloomberg. Medlemslandene skal være i samtaler om å opprette et solidaritetsfond for å finansiere rekonstruksjonen av et krigsherjet Ukraina.

Kilder tett på prosessen som avisa har pratet med forteller at Europakommisjonen jobber med en langsiktig løsning for å sikre Ukraina.

I gang med planer

Gjenopprettelsesfondet skal finansiere investeringer og reformer i samarbeid med Ukrainas regjering, men hvor mye som vil gis gjennom tilskudd og lån, er ikke klart.

Fordi krigen fortsatt pågår vil man heller ikke slå fast en endelig prislapp, men ifølge Bloomberg er det snakk om «hundrevis av milliarder euro over tiår».

Avisa skriver at gjenoppbyggingen av Ukraina vil bli tema over de neste ukene ettersom Brussel og Washington vil diskutere måter å støtte landet finansielt, og sikre at den enorme bistands-pengesekken ikke blir misbrukt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer