Ap-opprør mot Jonas

Både Rita Ottervik og Tore O. Sandvik er blant Ap-politikerne som reagerer på regjeringens forslag om å utsette byggingen av havforskningssenteret Ocean Space Center.

Regjeringen legger frem revidert nasjonalbudsjett. Få siste nytt på Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ordførerne Rita Ottervik (Ap) i Trondheim, Amund Hellesø (Ap) i Nærøysund, Ole Haugen (Ap) på Hitra og varaordfører Knut Arne Strømøy (Sp) på Frøya reagerer på at regjeringen foreslår at byggingen av havforskningssenteret Ocean Space Center (OSC) bør utsettes seinest til 2025.

«Utsettelsen av byggestart for nytt Ocean Space Centre er dramatisk og setter hele prosjektet i spill. Prosjektet er allerede i ferd med å realiseres og det vil påløpe betydelige kostnader å avlyse inngåtte kontrakter og sette i gang på nytt om to-tre år», skriver de til Dagbladet i en felles uttalelse.

«Beslutningen synes å være tatt på et sviktende kunnskapsgrunnlag og vi ber regjeringen innstendig om å revurdere forslaget i revidert nasjonalbudsjett».

I revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen å redusere bevilgningen til prosjektet

«OSC er en svært viktig del av det grønne skiftet og skal bidra i teknologiutvikling og kunnskapsoverføring til nye grønne arbeidsplasser i hele landet. Det er et paradoks at regjeringen lanserer en storstilt satsing på utvikling av havvind, samtidig som de utsetter byggingen på framtidas laboratorier».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.