Regjeringsforhandlinger:

Ap-topp ut mot SV: - Har ikke greie på oljepolitikk

LO-topper avfeier at SV vil innkassere noen seier i oljepolitikken. Fellesforbundet og Ap-sentralstyremedlem Jørn Eggum slår fast at Arbeiderpartiets politikk allerede er et kompromiss med klimabevegelsen.

TROR IKKE PÅ SV-SEIER: Leder for Fellesforbundet og medlem av Ap's sentralstyre, Jørn Eggum, er sikker på at SV ikke vil få Ap og Sp til å endre standpunkt på norsk oljepolitikk. Her under en pause i Fellesforbundets personalkonferanse på Gardermoen mandag. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
TROR IKKE PÅ SV-SEIER: Leder for Fellesforbundet og medlem av Ap's sentralstyre, Jørn Eggum, er sikker på at SV ikke vil få Ap og Sp til å endre standpunkt på norsk oljepolitikk. Her under en pause i Fellesforbundets personalkonferanse på Gardermoen mandag. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Publisert

GARDERMOEN (Dagbladet/Børsen): - SV er vår sosiale samvittighet, det er viktig å ha dem med i regjering. Men oljepolitikk har de ikke greie på, sier Ap-topp og leder for Fellesforbundet, Jørn Eggum, til Børsen.

Hva som kan bli SVs seire i norsk olje- og klimapolitikk i et regjeringssamarbeid med Ap og Sp, er et av de mest betente og avgjørende temaene i sonderingene Ap-leder Jonas Gahr Støre starter torsdag med SV-leder Audun Lysbakken og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Men på oljepolitikken er Eggum sikker på at SV ikke får noe gjennomslag.

- Ap og Sp sier det samme, at vi skal utvikle - ikke avvikle - og beholde folk i arbeid og hver eneste dag bli mer klimavennlige. SV har ikke stilt noe ultimatum, men er tydelige på at de ikke ser behov for å lete etter mer olje og gass. Her får ikke SV innkassert noen seier, Ap og Sp vil sørge for at dette gjøres på en god måte, slår Ap-toppen fast.

- Vil bli krevende for SV

SV-leder Audun Lysbakken har gjort det klart at de ikke vil gå i regjering hvis det blir «tynn suppe» på blant annet klima og miljø, og gikk til valg på å reforhandle oljepakken fra i fjor, noe både Ap-leder Støre og Sp-leder Vedum har avvist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.