Regjeringsforhandlinger:

Ap-topp ut mot SV: - Har ikke greie på oljepolitikk

LO-topper avfeier at SV vil innkassere noen seier i oljepolitikken. Fellesforbundet og Ap-sentralstyremedlem Jørn Eggum slår fast at Arbeiderpartiets politikk allerede er et kompromiss med klimabevegelsen.

TROR IKKE PÅ SV-SEIER: Leder for Fellesforbundet og medlem av Ap's sentralstyre, Jørn Eggum, er sikker på at SV ikke vil få Ap og Sp til å endre standpunkt på norsk oljepolitikk. Her under en pause i Fellesforbundets personalkonferanse på Gardermoen mandag. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
TROR IKKE PÅ SV-SEIER: Leder for Fellesforbundet og medlem av Ap's sentralstyre, Jørn Eggum, er sikker på at SV ikke vil få Ap og Sp til å endre standpunkt på norsk oljepolitikk. Her under en pause i Fellesforbundets personalkonferanse på Gardermoen mandag. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Publisert

GARDERMOEN (Dagbladet/Børsen): - SV er vår sosiale samvittighet, det er viktig å ha dem med i regjering. Men oljepolitikk har de ikke greie på, sier Ap-topp og leder for Fellesforbundet, Jørn Eggum, til Børsen.

Hva som kan bli SVs seire i norsk olje- og klimapolitikk i et regjeringssamarbeid med Ap og Sp, er et av de mest betente og avgjørende temaene i sonderingene Ap-leder Jonas Gahr Støre starter torsdag med SV-leder Audun Lysbakken og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Men på oljepolitikken er Eggum sikker på at SV ikke får noe gjennomslag.

- Ap og Sp sier det samme, at vi skal utvikle - ikke avvikle - og beholde folk i arbeid og hver eneste dag bli mer klimavennlige. SV har ikke stilt noe ultimatum, men er tydelige på at de ikke ser behov for å lete etter mer olje og gass. Her får ikke SV innkassert noen seier, Ap og Sp vil sørge for at dette gjøres på en god måte, slår Ap-toppen fast.

- Vil bli krevende for SV

SV-leder Audun Lysbakken har gjort det klart at de ikke vil gå i regjering hvis det blir «tynn suppe» på blant annet klima og miljø, og gikk til valg på å reforhandle oljepakken fra i fjor, noe både Ap-leder Støre og Sp-leder Vedum har avvist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer