Ap-topp vil vrake Støres skatteløfte

Jørn Eggum i Fellesforbundet går i full klinsj med sin egen partiledelse og vil innføre arveavgift. I tillegg ønsker han det han kaller en «kontroversiell» skatt.

MER SKATT: Fagforeningstopp Jørn Eggum krever mer skatt, også på arv. Foto: Lise Åserud / NTB
MER SKATT: Fagforeningstopp Jørn Eggum krever mer skatt, også på arv. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

ARENDAL (Dagbladet): - Hvis det er sånn nå at vi ikke klarer å finansiere alt det vi ønsker å finansiere fordi at vi ikke skal pøse inn mer penger i økonomien, så må vi ta de store utgiftene med at vi innfører strengere skatt, høyere skatt, progressiv skatt for dem som har mest.

Ordene tilhører Jørn Eggum, den mektige lederen for Fellesforbundet, LOs største forbund i privat sektor. Han sitter også i Arbeiderpartiets sentralstyre.

Eggum mener det er på tide å gjeninnføre arveskatten i Norge. Den ble fjernet av Solberg-regjeringen i 2014.

- Vi er et av få land i Europa som ikke har arveskatt. Da handler det om hvordan du innretter den for å få den sosialt bærekraftig.

Løftebrudd

Under Arendalsuka sist uke stilte sjefen for Fellesforbundet til debatt med resten av LO-toppene og Ap-nestleder Bjørnar Skjæran.

- De med størst skuldrer de skal betale mest, om det så betyr at vi skal innføre arveavgift eller andre ting, sa den mektige fagforeningstoppen under debatten.

Med kravet tar han til orde for at Ap skal bryte Jonas Gahr Støres skatteløfte fra valgkampen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer