Åpen for Putin-prat: - En ære

Elon Musk inviterte Russlands president Putin til prat, og fikk svar. - Interessant, sier presidentens talsperson.

TWITTER-INVITASJON: Verdens rikeste mann, Elon Musk, ønsker seg en prat med Russlands mektige president Vladimir Putin. Foto: Joe Skipper / Reuters
TWITTER-INVITASJON: Verdens rikeste mann, Elon Musk, ønsker seg en prat med Russlands mektige president Vladimir Putin. Foto: Joe Skipper / Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den lydbaserte chatteplattformen Clubhouse har den siste tiden fått voldsom oppmerksomhet, både her hjemme og internasjonalt.

En rekke profiler innen politikk og næringsliv har den siste tiden trykket appen til hjertet.

Appen er foreløpig ikke åpen for alle; du må få en invitasjon fra en som allerede er inne i varmen, og du må ha en iphone. Denne eksklusiviteten er noe av bakteppet for at appen er kontroversiell. Digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H) fikk nylig kritikk for å invitere til en prat om en kommende stortingsmelding om «datadrevet økonomi og innovasjon» på appen.

- Demokratisk uansvarlig, hevdet jurist Jon Wessel-Aas.

Helleland fikk kritikk fra flere hold, og svarte i en kronikk i DN 13. februar.

Musk

En av dem som har forelsket seg i Clubhouse-appen er den eksentriske Tesla-gründeren Elon Musk. Han har allerede deltatt i flere diskusjoner, og for et par uker siden deltok han i en diskusjon om bitcoin.

- Jeg er tilhenger av bitcoin, sa Musk da, og la til at han var «litt for seint ute med å kjøpe dem».

Om han var seint ute med å kjøpe bitcoin, var han mye kjappere med å kaste seg på Clubhouse-bølgen. Det håper han at andre skal gjøre også.

Derfor sendte han nylig denne meldingen til Twitter-kontoen «KremlinRussia_E», som er den offisielle kontoen til Russlands president, altså Vladimir Putin:

«Vil du bli med meg på en samtale på Clubhouse?», før han fulgte opp med en tweet på russisk:

«Det ville være en stor ære å snakke med deg»

- Interessant forslag

Hva Musk ønsker å diskutere med Russlands øverste leder, er ukjent. Det skal være noe russiske myndigheter ønsker å få klarhet i før de eventuelt takker ja eller nei.

Ifølge CNN Business kom svaret fra de russiske myndighetene i Kreml nokså raskt. De utelukker ikke en prat mellom de to mektige mennene.

- Generelt er dette absolutt et veldig interessant forslag, men vi må på en eller annen måte forstå hva som menes, hva som foreslås nøyaktig. Først da kan vi se nærmere på det, og så vil vi komme med et svar, sa Putins talsperson, Dmitry Peskov til journalister mandag.

Peskov la til at presidenten selv ikke er på sosiale medier, at han ikke styrer kontoene selv.

Dermed ligger ballen igjen hos Musk.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer