Åpenhjertig Hagen om kreften: - Jeg ble redd

Milliardær Stein Erik Hagen snakker ut om kreftdiagnosen han fikk i 2011, og hvordan det ble starten på et sterkt engasjement i kreftsaken. - Jeg fikk sjokk, sier Hagen.

BEHANDLING: Stein Erik Hagen har via stiftelsen Prostate Cancer Foundation spyttet inn fem millioner dollar i arbeidet med en lovende prostatakreftbehandling. Video: Vis mer
Publisert

- Det er oppsiktsvekkende resultater. Når det gjelder pasienter som har kreft med spredning, så viser dette for de fleste gode resultater. Det kurerer dem ikke, men det forlenger livet og kvaliteten på livet betraktelig.

Det er en glad Stein Erik Hagen som forteller Børsen om resultatene av kreftforskningen ved Peter MacCallum Cancer Center i Australia, som han selv har vært med å støtte.

Fikk sjokk av kreftdiagnosen

Siden Hagen i 2011 selv ble diagnostisert med prostatakreft, har han engasjert seg i prostatakreftsaken, en kreftform mange av mennene i hans familie har vært rammet av.

Faren ble operert for prostatakreft, men døde ikke av det, men to av farens brødre, altså Hagens onkler, døde av sykdommen.

Da er det til å forstå at Hagen opplevde det som veldig skremmende å få sykdommen selv.

- Jeg ble jo veldig redd. Jeg tenkte at dette ville jeg få gjort noe med med en gang, i og med at det er arvelig. Jeg ville gjennomgå en sånn operasjon og fjerne kreften, forteller en åpenhjertig Hagen til Børsen.

- Hvordan opplevdes det for deg å få diagnosen?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.