Stoltenberg-jobben

Åpner for å overkjøre

Trygve Slagsvold Vedum understreker at det til syvende og sist er han som bestemmer hvem som blir ny sentralbanksjef. Finansministeren vil ikke forhaste seg, og heller ikke denne uka får landet en ny sentralbanksjef.

BESTEMMER: Trygve Slagsvold Vedum har siste ordet når ny sentralbanksjef ansettes. Foto: HANSEN NINA / Dagbladet
BESTEMMER: Trygve Slagsvold Vedum har siste ordet når ny sentralbanksjef ansettes. Foto: HANSEN NINA / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Heller ikke denne uka kommer regjeringen til å utnevne en ny sentralbanksjef, får Dagbladet bekreftet.

Neste mulighet er trolig fredag neste uke.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum kommer nå med en klar beskjed til embetsverket som leder ansettelsesprosessen fram til en endelig vurdering fattes politisk:

- Jeg har sagt til embetsverket som styrer denne prosessen at de skal bruke den tiden de behøver, og gjennomføre ansettelsesprosessen på en god og grundig måte. Så skal jeg se på den innstillingen de kommer med, og til slutt ha siste ordet, sier han til Dagbladet.

To av tre

Vedum blir den nye sentralbanksjefens sjef.

De fleste kommentatorer er samstemte i at jobbjakten står mellom NATO-sjef Jens Stoltenbeg og visesentralbanksjef Ida Wolden Bache.

Finansdepartementet har imidlertid bekreftet overfor Dagbladet at det finnes aktuelle kandidater ut over disse to. Helt i innspurten av prosessen er også økonomiprofessor Jacob Bjorheim trukket fram som en mulig kandidat til jobben.

To av tre nordmenn vil ha visesentralbanksjef Ida Wolden Bache som ny sentralbanksjef framfor Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg, ifølge en måling Kantar har gjort for TV 2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.