Åpner for å skrote samarbeidet

SV er klar i sin tale om en strømstøtte til bedriftene: Ikke alle bør få. En for bred strømstøtte til næringslivet kan i verste fall koste regjeringen SV som budsjettpartner for 2023.

ÅPNER FOR BRUDD: Nestleder i SV, Torgeir Knag Fylkesnes, har klare forventninger om gjennomslag når regjeringen skal forhandle om strømstøtte til næringslivet. Får de ikke det, kan det i verste fall regjeringen måtte finne seg en ny budsjettpartner. Foto: Berit Roald / NTB
ÅPNER FOR BRUDD: Nestleder i SV, Torgeir Knag Fylkesnes, har klare forventninger om gjennomslag når regjeringen skal forhandle om strømstøtte til næringslivet. Får de ikke det, kan det i verste fall regjeringen måtte finne seg en ny budsjettpartner. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er i utgangspunktet skeptiske til en ordning med strømstøtte til næringslivet, sier SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes til Dagbladet.

Resultatet av regjeringens arbeid med en strømstøtte til næringslivet er lovet å komme i løpet av september, men etter møtet med statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), LO og NHO tidligere denne uka, kunne ikke næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) si nøyaktig når.

Budsjettpartner SV har helt klare formeninger om hvilke begrensninger som må på plass i en eventuell ordning til næringslivet og forventer gjennomslag når strømstøtten skal vedtas i Stortinget.

Uten kan det koste regjeringen budsjettsamarbeidet.

Ikke til alle

- Vi har gjennomgått mange tall, og jevnt over så går det bra med næringslivet - til tross for høye strømpriser. Det er fordi regninga går til forbrukerne gjennom økte priser. Derfor er vi veldig skeptisk til en slik strømstøtte, sier Fylkesnes til Dagbladet.

Han understreker at det kan finnes tilfeller - gjerne små og mellomstore bedrifter uten stor kapital i ryggen - som bruker mye penger på strøm, men som faller mellom stolene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer