Sommerferie 2021:

Åpner for turister

Fullvaksinerte fra en lang rekke land både i og utenfor EU, inkludert Norge, kan nå besøke Kypros uten testing og karantene.

ÅPNER: Fra mandag får fullvaksinerte fra en rekke land unntak fra innreiserestriksjonene på Kypros. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB
ÅPNER: Fra mandag får fullvaksinerte fra en rekke land unntak fra innreiserestriksjonene på Kypros. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Unntaket fra innreiserestriksjonene gjelder for personer som har fått alle nødvendige doser av en EU-godkjent vaksine eller av den russiske Sputnik V-vaksinen, opplyser landets turismedepartement. De som har fått Janssen-vaksinen må vente 14 dager før de kan reise til Kypros; for de andre vaksinene er det åpent for innreise samme dag som man har fått siste dose.

Men selv om vaksinerte nordmenn slipper karantene på Kypros, er det ikke noe karantenefritak når man kommer hjem igjen.

Coronapass kreves flere steder

Før avreise til Kypros, må reisende laste opp dokumentasjon på at de er vaksinert når de registrerer seg. Myndighetene kan ta stikkprøver av dem som kommer til landet, enten de er vaksinert eller ei.

Turister oppfordres til å ha med seg en kopi av «passet» de får ved registreringen også når de beveger seg rundt på øya. De kan bli nødt til å vise det fram for slippe inn på steder der det er fare for trengsel, inkludert butikker, restauranter, museer og kirker. Det kreves ikke for å komme inn på utendørs attraksjoner eller samlingssteder.

Nær en firedel av økonomien

Turisme er en svært viktig næring for Kypros og sto i 2019 for rundt 23 prosent av bruttonasjonalprodukt. I fjor kom det 84 prosent færre turister til landet enn året før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer