Turisme

Åpner for tyskerne - fullt raseri

Tyske turister strømmer til populære feriesteder, men britene må bli hjemme.

IKKE PÅ LISTA: Tyske turister strømmer til det populære ferieparadiset. Den populære øya er imidlertid ikke på den grønne lista til britene.
IKKE PÅ LISTA: Tyske turister strømmer til det populære ferieparadiset. Den populære øya er imidlertid ikke på den grønne lista til britene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

-De siste ukene har et stort antall tyskere ankommet den spanske ferieøya Mallorca i hopetall.

Britiske turister må imidlertid bli hjemme. Øya har vært en feriefavoritt blant britene i flere tiår, men er for tida på den gule lista; å reise dit anbefales ikke, og karantene kreves ved retur til Storbritannia, ifølge BBC.

Tyske reisende trenger imidlertid bare en digital forhåndsregistrering og enten en antigentest eller vaksinasjonsbevis.

«Forbløffet»

Sjefene for Jet2, EasyJet og Manchester lufthavn kommer nå med sterk kritikk av den britiske regjeringen for ikke å ha satt de Baleariske øyene, inkludert Mallorca, på den grønne reiselista, skriver BBC.

Sjefen for Jet2 sa til nyhetskanalen at han var «forvirret» over hvorfor de ikke kunne fly til disse destinasjonene.

- Når du tar den britiske regjeringens egne kriterier for å bestemme hvor ferierende kan reise til, og anvender det på Balearene, blir vi forbløffet over hvorfor vi ikke kan fly dit, sa Jet2 og Jet2 Holidays administrerende direktør Steve Heapy.

Videre sa han at reiselivsbransjen kan bli påført langvarig skade ved at britiske turister fremdeles blir ekskludert.

- Andre nasjonaliteter reiser, og tyske kunder ankommer jumbojetfly som blir satt inn på Mallorca og hotellene fylles opp. Hotellene vil gi rom i framtida til disse andre nasjonalitetene, og britiske turoperatører og kunder kan bli presset ut, sa han til nyhetskanalen.

- Påvirker oss

Sjefen i Manchester Airport Group, Charlie Cornish, reagerer også kraftig.

Han mener Storbritannias nåværende trafikklyssystem ikke har anerkjent framgangen mange land har gjort med å redusere virusfrekvensen.

- Regjeringens mangel på åpenhet er uakseptabelt og gjør det nesten umulig å drive en virksomhet i reisesektoren etter det som allerede har vært det mest utfordrende året i vår historie, sa Cornish til nyhetskanalen.

Dagbladet har snakket med kommunikasjonssjef for TUI UK&I, Liz Edwards, og spurt om Tui slutter seg til kritikken mot britiske myndigheter.

- Ja, det påvirker oss, og ja, vi er enige. Vi mener at vaksinasjonsprogrammet og testingen - og de lave prisene - burde bety at vi skal få lov. Spania er vårt mest populære reisemål for briter, sier Edwards.

– En glede

Flere lokale virksomheter i Balearene, som vanligvis er avhengige av britiske turister og deres ferieutgifter, merker fraværet av britiske turister denne sommeren, ifølge nyhetskanalen.

Mark Steenson eier Frances O'Connor's, en irsk pub i Ca'n Picafort, som er et feriested på Mallorca som vanligvis ønsker tusenvis av britiske ferierende velkommen, uttalte følgende til nyhetskanalen:

- Hvis det ikke var for tyskerne, ville vi være blakke. Ca'n Picafort er helt full av tyskere, sa han, - Det er en glede å se.

Han har imidlertid måttet gjøre noen raske justeringer, ifølge nyhetskanalen.

- Jeg har gått ut og kjøpt tysk øl, og jeg har begynt å prøve å lære noen tyske ord slik at jeg kan snakke med dem, sa han.

FØRSTE TURISTER: Gjennom et prøveprosjekt fikk de første turistene ta flyet til Palma de Mallorca den 15. juni. Video: AP Vis mer

Mange reisende

Palma de Mallorca lufthavn bekreftet overfor BBC at det i løpet av mai ankom 397 931 turister fra Tyskland på 3 363 flyreiser. I motsetning til dette kom 5813 britiske turister på 333 flyreiser fra britiske flyplasser.

Tyskland har imidlertid en lavere infeksjonsrate enn i Storbritannia.

Det er for øyeblikket få land som er på Storbritannias grønne liste, noe som betyr at de er godkjent for fritidsreiser, og krever mindre testing og ingen karantene ved retur, skriver nyhetskanalen.

Den britiske regjeringen har imidlertid uttalt at de vil fortsette å utforske hvordan de kan åpne for internasjonale reiser trygt, skriver kanalen videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer