Louise restaurant og bar:

Åpner igjen

Ingen av de ansatte skal ha fått påvist omicron-varianten av coronaviruset.

OMIKRON-SMITTE: Fredag kveld bekreftet helseetaten i Oslo kommune at det er registrert 13 smittetilfeller med omikron - alle fra det samme julebordet på Louise restaurant og bar. Reporter: Øystein Andersen. Video: Magnus Paus. Klipp: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha vært stengt lørdag og søndag, åpner Louise Resturant & Bar dørene igjen på mandag.

Det bekrefter administrerende direktør Joppe Gjelseth overfor Børsen søndag kveld.

Søndag formiddag ble det bekreftet at 120 personer er smittet i forbindelse med et utbrudd på restauranten. Minst 13 av de smittede har fått påvist omikron-varianten av viruset.

- Det har vært utrolig leit å se. La oss håpe at vi klarer å få kontroll på smitten i Oslo og nasjonalt, og ikke minst at de smittede får et mildt sykdomsforløp, sier Gjelseth om utbruddet.

Han forteller samtidig at ingen av de ansatte ved utestedet har fått påvist omikron-varianten av viruset.

ÅPNER: Etter to stengte dager, åpner Louise Resturant & Bar igjen dørene mandag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ÅPNER: Etter to stengte dager, åpner Louise Resturant & Bar igjen dørene mandag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Kan ikke stoppes

Utbruddet startet etter at solenergiselskapet Scatec arrangerte et julebord på restauranten 26. november.

Siden den gang har julebordet fortsatt å vokse i omfang, og har også spredd seg til kommuner langt fra hovedstaden.

Tidligere søndag, fortalte bydelsoverlege og smittevernlege i bydel Frogner, Tine Ravlo, til Dagbladet at det var svært lite realistisk å få kontroll over utbruddet.

- Utbruddet har forgreininger til andre bydeler og kommuner. Vi prøver nå å bremse det, men kan ikke stoppe det, sa bydelsoverlegen.

Et bekreftet omikrontilfelle som knyttes til julebordet, ble før helga bekreftet i Øvre Eiker i Viken, ifølge Drammens Tidende. Kommunesenteret Hokksund ligger ca. 60 kilometer fra Oslo sentrum.

- Alle legene og smittesporerne jobber intenst med dette, fortsatte legen.

Julebordet har ikke bare skapt oppmerksomhet her hjemme i Norge.

Flere internasjonale medier, blant annet britiske Sky News og Evening Standard, samt de amerikanske avisene The Washington Post og Los Angeles Times omtalte utbruddet.

Stenger skole

Det er ikke bare på Louise at omikron har ført til stenging.

Søndag kveld bestemte steinerskolen i bydel Vestre Aker seg for å stenge i to dager, etter mistanke om et mulig omikron-utbrudd på skolen.

- Dette gjør vi rett og slett av sikkerhetsmessige årsaker. Det er ganske mange lærere som har vært inn og ut av klassen, og vi har ikke nok personale til å gjennomføre en forsvarlig undervisning, fortalte daglig leder Petter Moen til Dagbladet.

Han fortalte samtidig at de ansatte ved skolen har hatt et julebord, hvor mellom 60 og 70 ansatte var til stede.

- Alle tiltakene er gjort i samarbeid med bydelsoverlegen og smittevernteamet. Vi regner med at alle har fått svar på testene sine innen tirsdag kveld, men det avhenger også av kapasiteten på teststasjonene.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer