Åpner krana tross høyt smittetrykk

Kommuner rundt Oslo reagerer ulikt.

ÅPNES: Kranene åpnes flere steder i Oslo-regionen fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB
ÅPNES: Kranene åpnes flere steder i Oslo-regionen fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

På tirsdag kom en etterlengtet gladnyhet for utelivsbransjen, da regjeringen skrinla det nasjonale skjenkeforbudet etter press fra stortingsflertallet.

Stortinget gjorde et vedtak der de ba regjeringen åpne for alkoholservering der det var lavt smittetrykk. Helseminister Bent Høie svarte med å oppheve det nasjonale skjenkeforbudet.

Oslos byrådsleder Raymond Johansen forlenget Oslos kommunale skjenkestans med ytterligere to uker på onsdag, men enkelte kommuner rundt Oslo velger nå å tillate alkoholservering i forbindelse med matservering.

Dette til tross for at flere av dem har relativt høyt smittetrykk.

Åpner kranene

Blant dem som åpner kranene er Nesodden. De tillater serveringsstedene åpne kraner fra i morgen. Ifølge VGs oversikt har de 183,5 smittet per 100 000 innbygger siste 14 dagene, men trenden er synkende.

Ordfører Truls Wickholm (Ap) sier kommunen har et godt samarbeid med serveringsstedene, og at gjenåpningen var etterlengtet.

- Mange i vårt samfunn er ensomme, bor alene, eller er på hjemmekontor. Å gå ut å ta en matbit og et glass vin i fellesskap er noe mange har savnet. Når det er mulig å gjennomføre på en forsvarlig måte, ønsker vi å gjøre det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.