USA

Åpner opp for Europa

Etter 18 måneder letter USA på innreiseforbudet for personer fra EU og Storbritannia.

ÅPNER IGJEN: USA planlegger å åpne opp for reisende fra Europa igjen etter 18 måneder med innreiseforbud. Foto: REUTERS/Bjoern Kils/New York Media Boat
ÅPNER IGJEN: USA planlegger å åpne opp for reisende fra Europa igjen etter 18 måneder med innreiseforbud. Foto: REUTERS/Bjoern Kils/New York Media Boat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): USA planlegger å lette på de strenge restriksjonene for reisende fra Europa som er fullvaksinerte. Endringene skal trolig tre i kraft fra november, melder The Financial Times og CNN.

Endringen vil trolig også omfatte reisende fra Norge. Reisende til USA vil måtte dokumentere at de er fullvaksinerte. I tillegg må de ta en covid-test i løpet av 72 timer før avreise. Biden-administrasjonen planlegger å kunngjøre endringene seinere mandag, ifølge CNN og Financial Times.

Reparerer forholdet

CNN beskriver endringen som det første steget på å reparere forholdet mellom USA og Europa. Den siste tida har Frankrike og USA kranglet etter at USA inngikk en avtale med Australia om bygging av atomdrevne ubåter på bekostning av konvensjonelle ubåter fra Frankrike. Europeiske ledere har også vært oppgitt over at Biden-administrasjonen ikke har konsultert dem om Afghanistan.

Endringen er også svært gode nyheter for turist- og reiselivsnæringen, som har kjempet hardt for å få åpnet for internasjonal turisme igjen.

I New York

De siste 18 månedene er det bare amerikanske statsborgere, personer med greencard eller personer som har fått innvilget unntak av hensyn til nasjonale interesser, som har kunnet reise fra Europa til USA. Nå kan trolig populære turistmål som New York forvente seg et storinnrykk av turister.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.