Åpner opp om sjokkflukten

Den tidligere Nissan-toppsjefen snakker ut for første gang etter den spektakulære flukten.

RØMTE: Tidligere toppsjef i Nissan, Carlos Ghosn, betalte en elitesoldat over ti millioner kroner for å hjelpe ham ut av Japan på utrolig vis. Nå snakker han ut om hendelsen. Foto: Mohamed Azakir / Reuters / NTB
RØMTE: Tidligere toppsjef i Nissan, Carlos Ghosn, betalte en elitesoldat over ti millioner kroner for å hjelpe ham ut av Japan på utrolig vis. Nå snakker han ut om hendelsen. Foto: Mohamed Azakir / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Det skapte overskrifter da tidligere Nissan-toppsjef Carlos Ghosn rømte fra husarrest i Japan i desember 2019.

Etter å ha ledet det japanske bilselskapet i over 20 år, ble han i 2018 pågrepet og tiltalt for grov økonomisk utroskap.

Ghosn har hele veien hevdet sin uskyld - og sier at han rømte fra Japan av frykt for at han ikke ville få en rettferdig rettssak i landet.

Det var mens han var løslatt mot kausjon at han grep muligheten og rømte på utrolig vis - i en kasse laget for å frakte musikkutstyr.

- Ikke redd

I et nytt intervju med BBC snakker nå 67-åringen ut for første gang om den spektakulære flukten. To menn utkledd som musikere fraktet Ghosn ut av hotellet i kassen.

- Jeg kunne ikke vise ansiktet mitt i Tokyo, så det mest logiske var å legge meg i en kasse. Spesielt på et tidspunkt når det er mange konserter i Tokyo, forteller Ghosn til kanalen.

Deretter tok han lyntog til Osaka, der et privatfly sto og ventet.

- Når du legger deg i en eske, tenker du verken på fortida eller på framtida. Du lever i øyeblikket, sier Ghosn og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer