Nille:

Åpnet nettbutikk: - Tok helt av

Har stengt 190 av 344 butikker, og permittert 1000 ansatte. Nedstenginga gir imidlertid den nye nettbutikken drahjelp.

STENGT: Nille har 190 stengte butikker og 1000 permitterte ansatte. Kjedens butikk i Bogstadveien er, under vanlige omstendigheter, en av dem med størst omsetning. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
STENGT: Nille har 190 stengte butikker og 1000 permitterte ansatte. Kjedens butikk i Bogstadveien er, under vanlige omstendigheter, en av dem med størst omsetning. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

- Det tok helt av. Det kom inn tusenvis av ordre. Smack. Vi måtte kaste oss rundt for å ta det unna, sier Nille-sjef Kjersti Hobøl til Børsen.

Hun snakker om kjedens helt ferske nettbutikk, som de har jobbet med i cirka et år. Den hadde de «ikke tenkt å markedsføre så mye».

- Vi hadde egentlig tenkt å lansere den stille og forsiktig, i tilfelle det skulle være noen tekniske feil. Vi har jo jobbet for å unngå det. Samtidig er det først når man går live at man ser om den funker, sier Hobøl.

Snuoperasjon

Siden DnB overtok eierskapet fra BC Partner i 2018 har Nille, ifølge Hobøl, gjennomgått en snuoperasjon.

- I driften, omsetninga, strukturen. Det er ikke vits å drive nettbutikk hvis selskapet ligger an til å gå konkurs. Derfor har det tatt tid å få opp nettbutikken. Den burde selvfølgelig ha kommet for lenge siden.

De har ikke regnet på hvor mye de kunne tjent på å ha åpen nettbutikk fra pandemiens begynnelse.

- En sånn nettbutikk blir et supplement når man har så mange butikker. Men jeg antar at den etter hvert kan stå for 5 prosent av omsetninga, vi har bare vært i drift i under ei uke.

Nå ligger omsetninga av nettbutikken og vaker på rundt 3 prosent av totalen. Det settes i sammenheng med mange stengte butikker. Hobøl sier at sånn det ser ut nå, vil nettbutikken kunne utvikle seg til å bli den største butikken i Nille-systemet.

- Er Nille en butikk man går på nett og handler på?

- Det trodde ikke jeg heller, når det er så billig det vi har. Mye av salget vårt kommer jo av impulskjøp og «skattejakt». Men hvis du skal handle inn til, for eksempel, en barnebursdag så er det jo greit å sitte hjemme og bestille.

1000 permitterte

Lanseringa av nettbutikken kommer bare dager etter at Nille tok grep som følge av nedstenginga av Viken og flere steder i Norge. 1000 ansatte er fortsatt permittert, og kjeden har 190 av 344 butikker stengt.

- Det er beklagelig. Vi håper at vi snart kan komme tilbake til en mer normal situasjon. Foreløpig har jo myndighetene gitt signaler om gjenåpning 11. april. Så får vi se.

Hobøl sier at de 1000 permitterte da etter planen tas tilbake i jobb. Det kan skje puljevis, noen kan komme tilbake før andre. Det kommer an på hvordan gjenåpninga blir.

- Vi har et godt og tett samarbeid med de ansatte, sier Nille-sjefen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer