Thomas Holstad:

Åpnet ny nettbutikk etter kjempebot

Stayclassy-gründeren forsøker seg på ny med nettbutikk - denne gangen med eget klesmerke.

I GANG IGJEN: Thomas Holstad har nå startet ny nettbutikk. Foto: Stayclassy AS
I GANG IGJEN: Thomas Holstad har nå startet ny nettbutikk. Foto: Stayclassy AS Vis mer
Publisert

For den nette sum av 1490 kroner kan du nå sikre deg en hettegenser med etternavnet til Stayclassy-gründeren på brystet.

Nettbutikken Trendit.no var nemlig oppe på nett lørdag, bare dager etter at bakmann Thomas Holstad fikk kritikk for å ha opprettet en innsamligsaksjon for seg selv.

«... det en kombinasjon av gode relasjoner til leverandørene, lave driftskostnader og en bevisst kostnadskontroll som gjør at vi kan tilby gode priser til kundene våre», står det på den nye nettbutikken.

Stengte nettside

Den tidligere realitydeltakeren har i en årrekke drevet nettbutikken Stayclassy. Den har vært omstridt da flere kunder har klaget på produktene og virksomheten. Forbrukertilsynet kom på banen i fjor og varslet bot på 1,5 millioner til Stayclassy, samt 400 000 kroner i smekk til Holstad selv.

Tvisten handler i hovedsak om at Stayclassy ikke har opplyst om førpriser, og at de har markedsført priskutt som ikke stemmer. Nettbutikken Stayclassy har vært nede siden fredag. På nettsiden står det at virksomheten er midlertidig stengt.

- Stayclassy avventer Forbrukertilsynet sin vurdering av vårt tilsvar, og en eventuell videre behandling hos markedsrådet før vi eventuelt åpner dørene igjen. I mellomtida jobber vi med våre eksisterende kunder og forpliktelser, skriver Holstad i en tekstmelding til Børsen.

NY NETTBUTIKK: Thomas Holstad er nå i gang med eget merke på ny nettbutikk. Skjermdump: Trendit.no
NY NETTBUTIKK: Thomas Holstad er nå i gang med eget merke på ny nettbutikk. Skjermdump: Trendit.no Vis mer

Ut mot pressen: - Svarteper

Han mener selskapet hans er forhåndsdømt av mediene som har omtalt saken, og hevder at Stayclassy er bøtelagt av Forbrukertilsynet til tross for å ha fulgt veilederen deres.

- Det oppleves vondt når media klenger seg sammen om det samme narrativet, uten å løfte blikket, sier Holstad, og fortsetter:

- Sammen skaper dere en svarteper ut av en annen verden. Folk i dette landet elsker å se folk falle. Sjikanen, hetsen og truslene jeg opplever er grove og mange.

Holstad har blant annet fått mye kritikk i forbindelse med Spleisen han opprettet denne uka. Der ble det satt en mål om å samle inn en halv million kroner.

«Thomas legger bak seg et svært vanskelig år i 2022, og starten på 2023 ser mørk ut. For at Thomas skal kunne klare å bygge seg opp igjen, trenger han nå din hjelp til en ny start slik at han kan fokusere på det han kan best - å skape spennende produkter og arbeidsplasser i Norge», skrev han selv i Spleisen, som etter kort tid ble tatt ned av Sparebank1, som leverer tjenesten.

Varslet brutalt underskudd

Holstad selv uttalte til E24 at Stayclassy lå an til et underskudd på 16 millioner kroner. Avisa skriver at driftsinntektene til selskapet falt med nesten 20 millioner fra 2020 til 2021, og landet på 47,5 millioner kroner.

- Jeg står fremdeles oppreist som menneske, kun fordi jeg tror på at sannheten vinner fram til slutt - men jeg kjenner på at jeg begynner å bli sliten, skriver Holstad til Børsen.

TAXFREE: Skatteutvalget ved utvalgsleder Ragnar Torvik la frem sin utredning for finansministeren mandag 19. desember. Video: Regjeringen Vis mer

Stayclassy Holding AS ble opprettet som selskap av Holstad i 2017, men har nå byttet navn til Trendit AS, framgår det av Brøynnøysundregistrene. Endringen ble registrert i oktober, to måneder før Forbrukertilsynet varslet gebyr.

For 2021 er det kun oppgitt et driftsresultat på i underkant av minus 9000 kroner, som skyldes kostnader selskapet har hatt. Holstad forklarer at nye Trendit.no skal bli en utfordrer på trendprodukter i Norge - blant annet til Stayclassy.

- Selskapet skal vokse sakte, og hovedfokuset vil være kundeservice og gode kunderelasjoner, avslutter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer