Apple får klokke-nekt

Apple nektes å selge sine splitter nye klokker i USA.

NY TEKNOLOGI: Amerikanske myndigheter forbyr Apple å selge nyere klokkemodeller med innebygd teknologi for å måle oksygennivå i blodet. En strid om patentrettigheter ligger bak. Foto: AP / NTB
NY TEKNOLOGI: Amerikanske myndigheter forbyr Apple å selge nyere klokkemodeller med innebygd teknologi for å måle oksygennivå i blodet. En strid om patentrettigheter ligger bak. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kom bekreftelsen Apple hadde fryktet: Det hvite hus kommer ikke til å omgjøre avgjørelsen som hindrer Apple i selge klokker som kan lese nivået av oksygen i blodet.

U.S. International Trade Commission (ITC) har nemlig beordret stans i import og omsetning av Apple-klokker med slik teknologi innebygd, noe flere modeller siden 2020 har hatt.

Bakgrunnen for beslutningen er en klage fra selskapet Masimo som produserer medisinsk utstyr og som anklager Apple for brudd på patentrettigheter.

Ifølge Masimo har Apple lokket til seg ansatte fra dem for deretter å stjele teknologi selskapet tidligere har utviklet for å måle oksygennivået i blodet.

Selskapet opplyser at de nå har fremmet en anke på avgjørelsen ved føderale U.S. Court of Appeals.

- Vi er sterkt uenige i ITCs beslutning og utestengelsesordre, og vi gjør alt som trengs for å sikre at kunder i USA snarest mulig skal få kjøpe Apple Watch Series 9 og Apple Watch Ultra 2 igjen, heter det i en kunngjøring fra Apple.

Andre butikker i USA, deriblant Amazon og Best Buy, fortsetter å selge restlageret av Apple-klokker i butikkene og på nettet. Men ITCs avgjørelse hindrer Apple i å importere flere smartklokker til USA.