Apples virusfrykt ga børsnedgang

Verdens børser falt tirsdag etter at Apple sa at selskapet er rammet av covid-19-viruset og ikke kommer til å nå omsetningsmålet for inneværende kvartal.

NEDGANG: Verdens børser falt tirsdag etter at Apple sa at selskapet er rammet av covid-19-viruset og ikke kommer til å nå omsetningsmålet for inneværende kvartal. Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix
NEDGANG: Verdens børser falt tirsdag etter at Apple sa at selskapet er rammet av covid-19-viruset og ikke kommer til å nå omsetningsmålet for inneværende kvartal. Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På Wall Street tapte industriindeksen Dow Jones seg 0,6 prosent, og den bredere S&P 500-indeksen svekket seg også.

– Den største bekymringen er i hvor stor grad nyhetene fra Apple signaliserer at den kinesiske økonomien styrker seg saktere enn det markedet forventer. Det er fremdeles uvisst, sier Karl Haeling i banken LBBW.

Prisen på Apples aksjer falt 1,8 prosent til 319 dollar, mens prisen på gull, som ofte blir regnet som en trygg investering, steg.

– Helsekrisen forårsaker store forstyrrelser i næringslivet i den nest største økonomien i verden, så børshandlere skyr aksjer, sier analytiker David Madden i CMC Markets UK.

Apples kunngjøring traff leverandørene i Asia tidligere tirsdag på det som regnes som en tøff dag på de asiatiske børsene.

Indeksen Nikkei 225 i Tokyo endte i rødt etter at Japan rapporterte at landets økonomi krympet med 1,6 prosent i fjerde kvartal. Og børsene i Singapore falt etter at myndighetene justerte ned de økonomiske forventningene på grunn av virusutbruddet.

Hongkong falt også som en reaksjon på at storbanken HSBC rapporterte om et inntektsfall på 33 prosent i 2019 før skatt. I tillegg kutter banken 35.000 jobber. Den nyheten fikk HSBCs aksjer til å falle også i London.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer