Arbeiderne vasser i ledelsens bæsjeskum

I over et år har tarmbakterier fra ledelsens septiktank lekket ut på Equinor-anlegget på Melkøya, selv om det ble varslet i en rapport i 2019. Bellona har nå anmeldt forholdet til politiet. Equinor sier de er på saken, men roten til tarmbakteriene har vært vond å finne.

AVFØRING OG E-COLI: Skummet som spres på LNG-anlegget på Melkøya inneholder tarmbakterier, og saken er nå anmeldt til politiet.
AVFØRING OG E-COLI: Skummet som spres på LNG-anlegget på Melkøya inneholder tarmbakterier, og saken er nå anmeldt til politiet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke kom Bellona med sin rapport om den katastrofale brannen ved LNG-anlegget på Melkøya.

Rapporten hevdet kostnadsbesparelser og svak oppfølging fra Petroleumstilsynet var årsak til brannen.

Dagbladet kan nå fortelle at de ansatte ved anlegget har stått i enda mer møkk den siste tida: I over et år har potensielt helsefarlig skum med tarmbakterier som E-coli lekket ut på Equinors anlegg.

Lekkasjen av bæsjeskummet ble slått fast i en rapport fra Aquateam og Cowi allerede i 2019, er fortsatt ikke rettet opp.

Organisasjonen har nå anmeldt Equinor til politiet, og frykter ansatte skal bli syke av å jobbe på LNG-anlegget på Melkøya.

Ledelsens septik

Feilen ligger i at avløpsvann fra septiktanker lekker inn i kjølevannsanlegget. Equinor forteller Dagbladet at de jobber for å utbedre feilen, og har gjort det i lang tid.

Utfordringen har vært å finne ut hvor tarmbakteriene stammer fra, opplyser selskapet til Dagbladet.

- Rotårsaken har vært krevende å avdekke. Vi har ikke visst hvordan tarmbakterier enkelte ganger har endt opp i sjøvannsuttaket hvor skummet dannes på anlegget, sier Eskil Eriksen, pressetalsperson i Equinor, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer