Arbeiderpartiet sier nei til Fornebubanen - stiller krav

Arbeiderpartiet kommer med seks krav til utbyggere, Bærum og Viken, dersom de skal gå videre med Fornebubanen.

POLITISK FIASKO: Dagbladets politiske kommentator Sondre Hansmark sier det er en politisk fiasko dersom det ikke blir noen Fornebubane. Video: Dagbladet TV. Reporter: Magnus Paus. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyste byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), mandag kveld.

- Det handler om at vi nå blir bedt om å bruke svært mye av fellesskapets penger på ett prosjekt. Det er krevende for Arbeiderpartiet. Derfor kan vi ikke støtte Fornebubanen uten at en rekke krav innfris. Oslo bærer for mye av ansvaret. Det må fordeles mer rettferdig, sa Johansen.

Han møtte pressen i Oslo rådhus sammen med gruppeleder Andreas Halse (Ap), etter Arbeiderpartiets ekstraordinære gruppemøte.

Kostnadene på den nye T-banestrekningen fra Fornebu i Bærum til Majorstuen i Oslo har økt fra 4,5 til 26,4 milliarder kroner.

- Vi ønsker oppriktig å komme til enighet med Viken, å bygge denne banen, men mener vi må gjøre det vi mener er nødvendig for å ivareta hele Oslos befolkning. Dette handler om det beste valget når det gjelder klima og trafikk.

Arbeiderpartiet kommer derfor med krav og forventninger til Viken, Bærum og grunneiere.

Dette er kravene

Gruppeleder Halse listet de seks kravene:

1) Viken må ta en klart større eierandel av Fornebubanen. I dag står Oslo for 53 prosent av kostnadene. Det må reduseres. At en mindre andel av bompengene fra Oslo brukes på dette prosjektet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer