Arbeidsgiver vurderer regelendringer

En gjennomgang av Sindre Finnes' aksjehandler viser at halvparten ble gjort fra hjemmekontor. Nå varsler arbeidsgiveren endringer.

AKSJEHANDEL: Finnes' arbeidsgiver har uttalt seg i media. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
AKSJEHANDEL: Finnes' arbeidsgiver har uttalt seg i media. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, åpner i en epost til Børsen for at Norsk Industri må oppdatere sine etiske retningslinjer i kjølvannet av saken rundt Sindre Finnes.

Så langt har konklusjonen fra Norsk Industri vært at Sindre Finnes ikke har brutt deres gjeldende etiske retningslinjer.

Tidligere mandag meldte TV 2 at om lag halvparten av aksjehandlene ble gjort på hjemmekontor.

- Må vurderes på nytt

«Vårt reglement i etiske retningslinjer ble styrebehandlet for noen år siden, og innebærer et absolutt forbud knyttet til aksjehandel der børssensitiv informasjon kan være en problemstilling. Dette er det vi har vurdert denne saken ut fra», skriver Lier-Hansen.

Erna Solberg opplyser at hun har vært inhabil i sin tid som statsminister i forbindelse med Sindre Finnes' aksjekjøp. Vis mer

Han varsler likevel at det nå ligger an til innstramminger.

«Dagens debatt i samfunnet, omfanget av transaksjoner, spesielt i en tid med covid-19 etc, innebærer at vi helt åpenbart må se på våre regler på nytt. Men nye regler vil så klart ikke kunne ha tilbakevirkende kraft», skriver han.

Til VG sier også Lier-Hansen at de kan dokumentere at Sindre Finnes ikke har fått innsideinformasjon hos dem.

Det var fredag at Sindre Finnes' arbeidsgiver Norsk Industri varslet at de ville ha en full gjennomgang av aksjehandlene som Erna Solbergs ektemann har gjort i perioden 2013 til 2021.

Ukjent for Erna

I åra 2013 til 2021, da Erna Solberg var statsminister, gjennomførte Sindre Finnes 3600 aksjetransaksjoner.

Erna Solberg har forklart at hun ikke kjente til ektemannens omfattende aksjehandler.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer