- Årets mest virkelighetsfjerne overskrift

Finansavisen får så hatten passer for en overskrift om «vanlige folk» som flytter til Sveits. - Livsfjernt, tordner den ferske SV-lederen Kirsti Bergstø.

FÅR KRITIKK: Finansavisen og redaktør Trygve Hegnar får kritikk for sin bruk av begrepet «vanlige folk». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FÅR KRITIKK: Finansavisen og redaktør Trygve Hegnar får kritikk for sin bruk av begrepet «vanlige folk». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Flere vanlige folk flytter til Sveits».

Det er oppslaget Finansavisen kjører i papiravisa tirsdag 2. mai. Ved siden av overskriften står det:

«Først dro de superrike: Nå rømmer en strøm av nordmenn med formuer på mellom 50 og 100 millioner kroner».

Arbeiderpartiets «vanlige folk»

Siden Ap snakket på inn- og utpust om vanlige folk under valgkampen i 2021, har begrepet fått en framtredende plass i den offentlige debatten. Det som derimot har framstått som noe mer uklart, er hvem som er vanlige folk, og hvem som ikke er det.

Det er grunn til å tro at Arbeiderpartiet ikke først og fremst tenkte på folk med opp mot 100 millioner i formue, men der plasserer Finansavisen dem.

Saken dreier seg om den brennhete debatten om formuesskatten og en økende strøm av nordmenn som flytter til Sveits for å få skatteregningen kuttet.

Det mange har hengt seg opp i er Finansavisens bruk av begrepet «vanlige folk» for å beskrive personer med formue på mellom 50 og 100 millioner.

- Virkelighetsfjern overskrift

En av dem er den ferske SV-lederen Kirsti Bergstø, som hamrer løs mot næringslivsavisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer