Hyttepol i påska

Årets travleste: - Ellevilt

Polpåska 2023 byr på et påskemysterium, forteller Vinmonopolets pressesjef Jesper Nordahl til Børsen.

MYSTISK: Pressesjef Jens Nordahl i Vinmonopolet avslører hyttefolkets polvaner. Foto: Mimsy Møller / Samfoto / NTB
MYSTISK: Pressesjef Jens Nordahl i Vinmonopolet avslører hyttefolkets polvaner. Foto: Mimsy Møller / Samfoto / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette skal vi gruble på internt i dagene som kommer, fastslår pressesjefen som akkurat har fått inn ferske salgstall fra de tre rompåskedagene mellom palmesøndag og skjærtorsdag.

Det store bildet byr imidlertid verken på mysterium eller overraskelser:

- Det er slappe dager i de store byene, også koker det i fjellheimen og på turiststeder, forteller Nordahl.

- Typiske hyttepol både til fjells og langs kysten har noen av de sterkeste salgsdagene gjennom hele året. Og med det påskeværet vi har nå! Det er jo helt ellevilt, utdyper pressesjefen.

Joker: Påskeaften

Ifølge Nordahl er det mer å lese ut av salgstallene enn hvilke preferanser vi har, knyttet til ulike høytider og sesonger.

BURGUND-SLIPP: Dagen mange vinfanatikere har ventet på har kommet - og det bys opp til kaosscener på Vinmonopolet. Video: Christina H. Korneliussen / Dagbladet Vis mer

- Vi ser helt tydelig at mange drar på hytta. Og der vil man ha det enkelt. Derfor ser vi av salgstallene at andelen pappvin går betydelig opp, sier Nordahl.

Han legger til at det utvilsomt er praktisk.

- Du slipper utfordringen med å resirkulere glassflaskene. Du hiver pappen på peisen og krøller sammen plastposen. Ellers er det som alltid ellers om vinteren, folk vil helst ha rødvin, så rødvin på papp får et oppsving i påska, sier Nordal til Børsen.

- Konkrete salgstall?

- Salget påskeaften blir en joker, så det er for tidlig å trekke endelige konklusjoner. Men få med at vi stenger klokka 15 påskeaften. Det kan jo være litt forvirrende, siden åpningstidene normalt er til 16 på lørdager. Men det er en spesiell lov om salgstider for aftener, understreker Nordahl.

Mistenker værmeldinga

Så langt ligger årets påskesalg litt under fjorårets polpåske, forteller Nordahl. Han minner om at 2022 fortsatt var preget av en viss coronapandemi-modus.

Vinansvarlig Ole Strangstadstuen Berg i Furset-gruppen viser fram de eksklusive vinene i kjelleren på ærverdige Grand Hotel i Oslo. Video: Kristin Svorte. Reporter: Torgeir Krokfjord Vis mer

- Men det er noe spesielt likevel. Mandag denne uka noterte vi faktisk rekord sammenliknet med fjoråret. Så ble det en markert nedgang tirsdag og onsdag. Hvorfor det ble slik, er et lite påskemysterium som vi kan gruble over internt på polet.

- Noen hovedteori?

- Jeg mistenker at folk som feirer påske i Norge følger med på værmeldingen. De visste det ble historisk bra vær tirsdag og onsdag, og konkluderte med at de ikke ville kaste bort disse dagene i polkø. Dermed planla de ekstra godt, og gjorde unna sine innkjøp mandag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer