Hyttepol i påska

Årets travleste: - Ellevilt

Polpåska 2023 byr på et påskemysterium, forteller Vinmonopolets pressesjef Jesper Nordahl til Børsen.

MYSTISK: Pressesjef Jens Nordahl i Vinmonopolet avslører hyttefolkets polvaner. Foto: Mimsy Møller / Samfoto / NTB
MYSTISK: Pressesjef Jens Nordahl i Vinmonopolet avslører hyttefolkets polvaner. Foto: Mimsy Møller / Samfoto / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette skal vi gruble på internt i dagene som kommer, fastslår pressesjefen som akkurat har fått inn ferske salgstall fra de tre rompåskedagene mellom palmesøndag og skjærtorsdag.

Det store bildet byr imidlertid verken på mysterium eller overraskelser:

- Det er slappe dager i de store byene, også koker det i fjellheimen og på turiststeder, forteller Nordahl.

- Typiske hyttepol både til fjells og langs kysten har noen av de sterkeste salgsdagene gjennom hele året. Og med det påskeværet vi har nå! Det er jo helt ellevilt, utdyper pressesjefen.

Joker: Påskeaften

Ifølge Nordahl er det mer å lese ut av salgstallene enn hvilke preferanser vi har, knyttet til ulike høytider og sesonger.

- Vi ser helt tydelig at mange drar på hytta. Og der vil man ha det enkelt. Derfor ser vi av salgstallene at andelen pappvin går betydelig opp, sier Nordahl.

Han legger til at det utvilsomt er praktisk.

- Du slipper utfordringen med å resirkulere glassflaskene. Du hiver pappen på peisen og krøller sammen plastposen. Ellers er det som alltid ellers om vinteren, folk vil helst ha rødvin, så rødvin på papp får et oppsving i påska, sier Nordal til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.