Årets verste konkurs-uke

Markerer starten på en konkursbølge, frykter inkassoselskap.

DYSTERT: Konkursene blir flere og de omfatter større bedrifter som hadde solid drift før coronakrisa. Foto: NTB scanpix
DYSTERT: Konkursene blir flere og de omfatter større bedrifter som hadde solid drift før coronakrisa. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

- Dette er årets verste uke i skifteretten, oppsummerer partner Christian Aandalen i inkassoselskapet Fair.

I løpet av de fem siste arbeidsdagene i mai gikk 107 norske selskaper konkurs.

- Det er en økning på 78 prosent fra samme uke i fjor. Vi frykter dette er starten på en konkursbølge som har latt vente på seg fordi Skatteetaten har holdt igjen på konkursbegjæringer, sier Aandalen til Børsen.

Spår bølge

Etter en pause som følge av coronakrisa, har Skatteetaten nå begynt å sende insolvente selskaper til skifteretten, påpeker konkurseksperten.

- Vi forventer en ketchupeffekt de neste ukene fordi mange konkurser har hopet seg opp som følge av skattemyndighetenes coronapause, sier Aandalen.

Fire av ti konkurser i mai kom i løpet av månedens siste uke. Framover kan det bli mye verre.

Domstoladministrasjonen har beregnet at det vil komme 6000 flere konkurssaker til domstolene framover som følge av de negative effektene av coronaviruset på norsk økonomi, skriver Dagbladet tirsdag.

Det antas en vekst av saker seint høsten 2020 og utover i 2021, skriver Domstoladministrasjonen i et brev med kommentarer revidert nasjonalbudsjett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer