Argentina betalte ikke massive gjeldsrenter

Onsdag skulle Argentina betalt 500 millioner dollar i renter på utenlandsgjeld. Om landet ikke betaler gjelden innen 30 dager, kan det ende med mislighold.

BETALTE IKKE: Argentina har ikke betalt renter på utenlandsgjelden sin. Landet har stengt ned på grunn av coronaviruset, slik denne gaten rett ved Plaza de Mayo i Buenos Aires vitner om. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB Scanpix
BETALTE IKKE: Argentina har ikke betalt renter på utenlandsgjelden sin. Landet har stengt ned på grunn av coronaviruset, slik denne gaten rett ved Plaza de Mayo i Buenos Aires vitner om. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er handelsdepartementet i Buenos Aires som onsdag opplyser at rentene på 500 millioner dollar ikke er betalt innen fristen.

Det er bare en uke siden regjeringen til president Alberto Fernández la fram et forslag for kreditorene til hvordan 68 milliarder dollar i utenlandsgjeld kan håndteres, inkludert tre års avdragsfrihet og reduksjon på rentene på 62 prosent.

Landet har fremdeles 30 dager på seg til å oppnå en enighet om gjeldssanering eller omorganisering med kreditorene, der regjeringen både ønsker å sette betaling av renter og avdrag på hold i tre år.

En gruppe internasjonale kreditorer har imidlertid avvist Argentinas forslag, noe som vekket bekymring for at landet kan misligholde sine utenlandske lån.

Det internasjonale pengefondet (IMF) kunngjorde i februar at det søramerikanske landets gigantiske utenlandsgjeld ikke er bærekraftig, og spådde da en nedgang på 5,7 prosent i den økonomiske makten i år. Det kan være verre fatt nå.

Regjeringen har innført omfattende tiltak på grunn av koronapandemien som i praksis har lammet økonomien i flere uker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer