Årlig lønnshopp siden 2008:
670 000 kroner

Den tidligere Ap-politikeren Sigve Brekke håver inn 15,6 millioner kroner i året som Telenor-sjef. Lønna for stillingen hans er økt med mer enn dobbelt så mye som for Ola og Kari de siste ti åra.

VINNER: Stillingen som toppsjef i Telenor har hatt størst økning både i prosent og kroner blant alle børsnoterte selskaper der staten er inne som eier. Administrerende direktør Sigve Brekke fikk en samlet godtgjørelse på 15,6 millioner kroner i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VINNER: Stillingen som toppsjef i Telenor har hatt størst økning både i prosent og kroner blant alle børsnoterte selskaper der staten er inne som eier. Administrerende direktør Sigve Brekke fikk en samlet godtgjørelse på 15,6 millioner kroner i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2008 er året da Beijing arrangerer sommer-OL, finanskrisen skyter fart og Madcon-låta Beggin' herjer hitlistene. Det året har daværende Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas 8,9 millioner kroner i samlede godtgjørelser.

Ti år seinere har etterfølgeren Sigve Brekke (59) en samlet godtgjørelse på 15,6 millioner kroner.

Det innebærer et lønnshopp på formidable 76 prosent - eller i gjennomsnitt 670 000 kroner hvert år.

Til sammenlikning har gjennomsnittslønna i Norge økt med 35 prosent i den samme perioden, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Banktopp tar sølvet

Børsen har hentet ut informasjon om lønnsutviklingen de siste ti åra for toppsjefene i de største selskapene der staten er inne som eier.

Stillingen som Telenors administrerende direktør er suveren vinner både i kroner og prosent blant de børsnoterte selskapene.

Brekke gikk for øvrig ned 1,7 millioner sammenliknet med forgjengeren da han tok over i 2015. Siden da er godtgjørelsen økt med 2,2 millioner kroner - eller 733 000 kroner i gjennomsnitt hvert år.

Stillingen som toppsjef i DNB innehar en ubestridt sølvplass med en lønnsvekst på 63 prosent fra 8,8 millioner kroner i 2008 til 14,3 millioner kroner i 2018.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer