Arving kvittet seg med Frogner-luksus

Til tross for et seigt luksusmarked, og en rikingflukt til Sveits, innkasserte arvingen en pen sum for praktleiligheten «på Frogners tak».

SOLGT: Denne kremjuvelen i den sagnomsuste «Rikmannsblokka», med god utsikt over hovedstaden, gikk nylig for flere titalls millioner kroner. Foto: Mateusz Michalowski
SOLGT: Denne kremjuvelen i den sagnomsuste «Rikmannsblokka», med god utsikt over hovedstaden, gikk nylig for flere titalls millioner kroner. Foto: Mateusz Michalowski Vis mer
Publisert

Kruses gate 11 på Oslos vestkant, omtalt som «Rikmannsblokka på Frogners tak», har huset en lang rekke norske kjendisrikinger.

Nå har en av blokkas kronjuveler fått ny eier, framgår det av en fersk tinglysning.

Selvaag-arving solgte

Til tross for et vesentlig avkjølt luksusmarked, og en velkjent riking-eksodus til Sveits, fant Kari Lene Selvaag (80) en kjøper til kremleiligheten sin i den sagnomsuste rikingblokka.

Kari Lene, arving etter den avdøde eiendomskongen Olav Selvaag, innkasserte 35 millioner kroner, ifølge tinglysningen. Det innebærer en kvadratmeterpris på solide 229 000 kroner, ifølge Finansavisen, som omtalte saken først.

Eiendomsmekler Odd Kalsnes i Fjord & Partners ønsker ikke å kommentere saken, men bekrefter overfor Børsen at boligen er solgt.

Leiligheten kan skilte med to terrasser, to garasjeplasser, gode lysforhold og en imponerende utsikt over Oslofjorden og byen.

Blant de kjente fjesene som har hatt tilhold i det aktuelle komplekset, er dagligvaremilliardær Stein Erik Hagen, Fabian Stang og Andreas Thorkildsen.

Selvaag kjøpte den aktuelle leiligheten av næringslivstopp Anne Carine Tanum og ektemannen, tidligere Olav Thon Gruppen-topp Truls Holthe, for 27,5 millioner kroner. Ekteparet kjøpte leiligheten i 2007 for 7,3 millioner kroner.

Det har ikke lyktes Børsen å få en kommentar fra Selvaag.

Hagen-sønn og mystisk USA-riking

I april 2021 ble det kjent at arving Nicolai Stang Hagen (26) hadde rykket inn i den aktuelle blokka.

Sønnen til Stein Erik Hagen punget den gang ut med 18 millioner kroner for leiligheten i Kruses gate. Drøye to år seinere har 26-åringen solgt luksusleiligheten og byttet ut Oslo med London. Kremleiligheten ble solgt for 18,3 millioner - bare 300 000 mer enn han kjøpte den for.

I januar ble det kjent at enka etter kaffearving Lars Staff, Monica Staff (61), hadde solgt selve kronjuvelen i det sagnomsuste boligkomplekset.

Ifølge tinglysningen endte salgssummen på 75 millioner kroner.

Etter det Børsen kjenner til, er det datter av New Yorks største eiendomsbesitter og én av USAs rikeste kvinner, Amy Goldman Fowler (69), som eier toppleiligheten gjennom det private aksjeselskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer