Arvingens utelivsplaner slaktes: - Anbefaler avslag

Utelivsselskapet til laksearving Gustav Magnar Witzøe argumenterer blant annet med mindre købråk i helgene. Kommunen klør seg i hodet.

ØNSKER ENDRING: Selskapet til laksearving Gustav Magnar Witzøe og hans samarbeidspartner Mats Østgaard Pettersen har via et arkitektkontor søkt om å få «glasse inn» uteserveringene på Solsiden. Foto: Gitte Paulsbo / NTB
ØNSKER ENDRING: Selskapet til laksearving Gustav Magnar Witzøe og hans samarbeidspartner Mats Østgaard Pettersen har via et arkitektkontor søkt om å få «glasse inn» uteserveringene på Solsiden. Foto: Gitte Paulsbo / NTB Vis mer
Publisert

Ifølge en søknad til Trondheim kommune ber Salmar-arving Gustav Magnar Witzøe og samarbeidspartner Mats Østgaard Pettersen om tillatelse til å gjøre endringer på uteserveringsrekka på Solsiden i Trondheim.

Det skriver NT24.

Duoen, som investerte i bar- og restaurantselskapet Solsiden AS i 2017, ønsker helt konkret å sette opp glassvegger på uteserveringsområdet og mener det vil gi mer kapasitet i vinterhalvåret og færre «konflikter i forbindelse med kødannelser for å komme inn på utesteder i helgene.»

- Deler ikke synet

Witzøe jr.-selskapet trekker også fram at tiltaket vil ha en støydempende effekt, men ifølge NT24 er ikke kommunens administrasjon spesielt fornøyd med forslaget.

I et saksframlegg til politikerne skriver byutviklingsdirektør Bente Næverdal at det tidligere er gitt tillatelse til oppføring av opphøyet serveringssone med teglbrystninger og pergolaer med utfellbare markiser over uteserveringsarealet.

«I søknaden heter det at 'De nye glassfeltene vil ikke gi andre ulemper enn den situasjonen som allerede er etablert.' Kommunedirektøren deler ikke dette synspunktet og anser at en innglassing i stor grad vil privatisere og redusere områdets karakter som åpent», skriver Næverdal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer