Asiatiske børser i fritt fall

Asiatiske aksjer stupte fredag og forlenger dermed den globale børsuroen forårsaket av frykten for en virusdrevet økonomisk nedgang.

Bildet er tatt 12. mars 2020. Kazuhiro NOGI / AFP
Bildet er tatt 12. mars 2020. Kazuhiro NOGI / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nikkei-indeksen i Tokyo falt så mye som 10 prosent i tidlig handel, og var ved lunsjtider ned 8 prosent til 17.081,14 poeng.

Sydney og Seoul tapte seg 8 prosent, mens Hongkong stupte mer en 6 prosent. Det samme gjorde Singapore, Wellington og Taipei.

Shanghai var blant børsene som ble minst påvirket av børsuroen. Her falt børsen om lag 3 prosent samtidig som tallet på nye smittede i Kina minker og folk i det kriserammede områdene får vende tilbake til jobb.

Tapene i Asia følger krakket på flere børser i Europa og i USA og Brasil torsdag. På Wall Street falt Dow Jones-indeksen torsdag 10 prosent. Børsstupet var det største siden «Black Monday» i 1987. London opplevde også sin verste dag siden 1987. Frankfurt hadde sin svarteste dag siden 1989, mens Paris opplevde sitt største tap på én dag noensinne.

Usikkerhet

Analytikere mener USAs president Donald Trumps innreiseforbud fra de fleste europeiske land sterkt påvirker kjøpelysten. Og tiltak for å demme opp for den økonomiske krisen har vist seg utilstrekkelige.

USAs sentralbank Federal Reserve kunngjorde denne uken at 1.500 milliarder dollar skal sprøytes inn i finansmarkedene. Den europeiske sentralbanken kom med flere tiltak, men kuttet ikke renten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer