Norsk sommer:

- Avbestillingene haglet inn

I juni tikket bestillingene til badehotellet Strand Hotel på Fevik i Grimstad inn. Men da juli kom, snudde det helt.

NORSK SOMMER: Flere feriedestinasjoner i Norge melder om dårlig omsetning i juli måned. Badehotellet Strand Hotel på Fevik i Grimstad var blant dem som opplevde avbestillinger da juliværet ble kjent. Foto: Mette Møller/Dagbladet
NORSK SOMMER: Flere feriedestinasjoner i Norge melder om dårlig omsetning i juli måned. Badehotellet Strand Hotel på Fevik i Grimstad var blant dem som opplevde avbestillinger da juliværet ble kjent. Foto: Mette Møller/Dagbladet Vis mer
Publisert

Før sommeren var her for fullt meldte norsk reiseliv om en vanvittig pågang.

En svak krone bidro til at utenlandske turister så mot Norge, og at nordmenn valgte Norgesferie framfor dyre sydenferier.

Men så kom juli, og regnet begynte å hølje ned.

- Snudde fullstendig

- I juni så det kjempebra ut, men da juli kom, snudde det fullstendig. Plutselig haglet avbestillingene inn.

Det sier Bodil Langerak, daglig leder ved Strand Hotel Fevik i Grimstad, til Agderposten. Hun forteller at mange av gjestene deres ombestemte seg når det norske sommerværet ikke ble som håpet.

I en SMS til Børsen skriver Langerak at det derimot ikke er krisestemning hos dem, og at det torsdag er fullt hotell og at sola skinner.

Malin Førding, direktør ved Clarion Hotel Arendal, forteller at hotellet hun driver i sørlandsbyen heller ikke har vært fullbooket i sommer.

- Det har dessverre vært mye stille så langt i sommer, men det er kanskje ikke så rart når man har et byhotell og rufsevær, sier hun til avisa.

Tidligere denne uka skrev Børsen om situasjonen for flere av hotellene i turistdestinasjonen Lom i Gudbrandsdalen. De opplever avbestillinger og tomme hotellrom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.