Norsk sommer:

- Avbestillingene haglet inn

I juni tikket bestillingene til badehotellet Strand Hotel på Fevik i Grimstad inn. Men da juli kom, snudde det helt.

NORSK SOMMER: Flere feriedestinasjoner i Norge melder om dårlig omsetning i juli måned. Badehotellet Strand Hotel på Fevik i Grimstad var blant dem som opplevde avbestillinger da juliværet ble kjent. Foto: Mette Møller/Dagbladet
NORSK SOMMER: Flere feriedestinasjoner i Norge melder om dårlig omsetning i juli måned. Badehotellet Strand Hotel på Fevik i Grimstad var blant dem som opplevde avbestillinger da juliværet ble kjent. Foto: Mette Møller/Dagbladet Vis mer
Publisert

Før sommeren var her for fullt meldte norsk reiseliv om en vanvittig pågang.

En svak krone bidro til at utenlandske turister så mot Norge, og at nordmenn valgte Norgesferie framfor dyre sydenferier.

Men så kom juli, og regnet begynte å hølje ned.

Denne norske stranda har fått plass på topplista til worlds50beaches.com. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

- Snudde fullstendig

- I juni så det kjempebra ut, men da juli kom, snudde det fullstendig. Plutselig haglet avbestillingene inn.

Det sier Bodil Langerak, daglig leder ved Strand Hotel Fevik i Grimstad, til Agderposten. Hun forteller at mange av gjestene deres ombestemte seg når det norske sommerværet ikke ble som håpet.

I en SMS til Børsen skriver Langerak at det derimot ikke er krisestemning hos dem, og at det torsdag er fullt hotell og at sola skinner.

Malin Førding, direktør ved Clarion Hotel Arendal, forteller at hotellet hun driver i sørlandsbyen heller ikke har vært fullbooket i sommer.

- Det har dessverre vært mye stille så langt i sommer, men det er kanskje ikke så rart når man har et byhotell og rufsevær, sier hun til avisa.

Tidligere denne uka skrev Børsen om situasjonen for flere av hotellene i turistdestinasjonen Lom i Gudbrandsdalen. De opplever avbestillinger og tomme hotellrom.

- Lavere besøk enn vanlig

Audun Pettersen, bransjedirektør i Virke reiseliv, forteller at nordmenn ofte legger om ferier på grunn av været.

- Vi er litt værsjuke en del av oss. Vi planlegger på lang sikt, men så gjør vi om litt i forhold til været, sier han til Børsen.

Pettersen forteller at det har gått hardest ut over fjelldestinasjoner.

- De melder om lavere besøk enn vanlig.

- Hva har nordmenn gjort i stedet?

- Valgt andre reisemål som har hatt bedre vær, sier han, og legger til:

- I tillegg har for eksempel dyreparken i Kristiansand meldt om rekordbesøk i juli, og er det dårlig vær så drar man ofte heller til byene.

Utlendingene har derimot ikke uteblitt fra Norgesferien, ifølge bransjedirektøren.

- Jeg skal ikke bruke uttrykket bonanza, men det har vært godt besøk i store deler av Norge. Utlendingene velger ofte fjord, nord og Oslo-området.

- De ble ikke skremt av dårlig julivær?

- Nei, Norge er ikke kjent som en destinasjon for sol og sydenferie. Man forventer ikke fint vær, det er naturopplevelsene de kommer for. De er ikke så værsensitive som vi nordmenn ofte er.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer