Nedstengt Viken og Oslo

Avbestillingsras: - Smuldret bort

For hotellene i Norges vinterparadis går det mot en historisk påskekrise.

STORE TAP: Skarnuten Hotell i Hemsedal er blant overnattingsstedene som nå opplever at gjestene velger å avbestille inn mot påsken. Foto: Glenn Røkeberg
STORE TAP: Skarnuten Hotell i Hemsedal er blant overnattingsstedene som nå opplever at gjestene velger å avbestille inn mot påsken. Foto: Glenn Røkeberg Vis mer
Publisert

Mandag kveld sto innehaver og vert Jan Soløy dypt konsentrert i vinkjelleren hos Geilo Mountain Lodge. En av gjestene til helga hadde også booket bord i restauranten, og samlet var bestillingen på solide 60 000 kroner.

- Da lørdagens vinpakke var ferdig planlagt, sendte jeg glad og fornøyd en e-post til kunden. Tjue minutter seinere slår jeg på TV-en. Der forteller Bent Høie meg at Geilo må stenge på grunn av smitte i Groruddalen. Jeg ble helt matt, sier Soløy.

Seinere skulle det ille gå til verre.

1 million tapt på timer

Hotellverten er på vidda da Børsen når ham på telefonen. Det er sol og blå himmel, forteller han.

- Jeg bare måtte lufte hodet, for de siste dagene har vært en følelsesmessig berg-og-dal-bane. Det er jo i utgangspunktet deilig med fint vær. Men det er ikke her jeg skulle vært. Jeg skulle vært på jobb, fyrt i peisen og tatt imot gjester, sukker Soløy.

Sånn ble det ikke.

Neste dag gjorde Jan Soløy opp status i forkant av et personalmøte der hele staben skulle orienteres om at de dessverre må permitteres.

- I løpet av noen timer hadde inntekter på over 1 million kroner smuldret bort. Vi skulle hatt fullt hus på samtlige ti rom og i restauranten de kommende helgene, gjennom påsken og under Skarverennet. Inntekter tilsvarende en tredjedel av fjorårets omsetning i løpet av noen få uker. Nå er det null, forteller Soløy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer