- Omsetningen i oktober og november ble «all time high» for vår del. Vi ser ikke at det vil fortsette i desember, sier restauratør Kay Johnsen til Børsen.
Sammen med kona Siri eier han Oslos eldste restaurant, Engebret Café. Spisestedet er tradisjonelt sett et av hovedstadens mest populære i julebordsesongen.
Etter fulle hus og rekordresultater, forbereder ekteparet seg nå på en langt magrere desember.
- Foreløpig ser det bra ut, men det er klart … Vi har fått avbestillinger fra folk som er nervøse med tanke på smittesituasjonen. Telefonene begynte å komme for tre uker siden, og alt tilsier at det vil komme flere avbestillinger framover.
- Mer urolig
Mandag besluttet regjeringen å innfører en rekke tiltak for å bremse spredningen av covid-19-varianten omikron. Blant annet pålegges det smittekarantene i 10 dager for husstandsmedlemmer og tilsvarende nære personer det er grunn til å tro er smittet med den nye varianten.
Dette vil utvilsomt ramme restaurantnæringen og julebordsesongen, mener Johnsen.
- Det er mange som avbestiller, og særlig når det er mye coronatrøkk i nyhetsbildet. Folk er kanskje litt mer urolig nå med tanke på den nye varianten. Det har vi forståelse for. Det eneste vi ber om, er at man gir beskjed og avbestiller god tid i forveien. Da gir man folk som fortsatt er på venteliste en mulighet til å booke bord.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger