Atlantic Seafood

Avdekket omfattende lovbrudd: - Sa alt var ok

Flere av Atlantic Seafoods tidligere kunder tar selvkritikk på hvordan de utøvde sin plikt til å påse at arbeiderne hadde de vilkårene de har krav på. - Har tatt lærdom, sier en av dem.

MANGLET SLUK: Fryserommet ved Atlantic Seafood var midlertidig gjort om til kjølerom, da Mattilsynet kom på uanmeldt besøk. Smeltevann fra fisken havnet på gulvet. På grunn av manglende sluk i gulvet, måtte avrenningsvannet svabres ut til nærmeste sluk. Foto: Mattilsynet
MANGLET SLUK: Fryserommet ved Atlantic Seafood var midlertidig gjort om til kjølerom, da Mattilsynet kom på uanmeldt besøk. Smeltevann fra fisken havnet på gulvet. På grunn av manglende sluk i gulvet, måtte avrenningsvannet svabres ut til nærmeste sluk. Foto: Mattilsynet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fire norske fiskeribedriftene Sjømatkompaniet, Fram Seafood, North Sea Seafood og Viking Delights ble oppgitt å være kunder av Atlantic Seafood ved det som ble beskrevet som et «nedslående» tilsyn i september.

De har alle plikt til å påse at arbeidere har de lønns- og arbeidsvilkårene de har krav på.

Det nå konkursrammede selskapet var eid av den Litauen-bosatte finnmarkingen Daniel Andersen, som i mange år har skaffet billig litauisk arbeidskraft til den norske fiskerinæringen. Børsen kartla hans virksomhet gjennom en rekke artikler i 2019.

Likevel hevder flere av Atlantic Seafoods kunder å ikke ha kjent til hans virksomhet da kundeforholdene ble inngått.

Arbeidstilsynet har i ettertid avdekket «omfattende og grove» brudd på arbeidsmiljøregelverket - deriblant underbetaling av ansatte og alvorlige mangler knyttet til ivaretakelse av deres helse og sikkerhet.

Daniel Andersen har benektet dette. Hans svar kan du lese seinere i denne saken.

- Må være gjensidig tillit

- Vi fikk dokumentasjon på at alt var ok, sier daglig leder i Fram Seafood, Ole Kristian Kjellbakk, til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer