Avis: Russland eier 70 leiligheter ved Slottet

Russiske myndigheter eier en bygning i Oscars gate.

RUSSISK EIENDOM: Bygningen på Majorstua i Oslo. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti
RUSSISK EIENDOM: Bygningen på Majorstua i Oslo. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den russiske føderasjon eier en bygning med adresse Oscars Gate 16-18 i Oslo, melder Estate Nyheter mandag.

Bygget ligger noen få hundre meter unna Slottet og Slottsparken, og blant de nærmeste naboene er stortingsrepresentanter i pendlerleiligheter, ifølge nisjeavisa.

Stortingsleiligheter som nabo

Strøket der leilighetene ligger, huser flere norske politikere. I naboeiendommen i Grønnegata eier Stortinget elleve leiligheter, som benyttes som pendlerboliger, skriver Finansavisen, som også har omtalt saken.

Stortinget har i tillegg 52 flere leiligheter litt lenger bort i samme gate. Disse tas også i bruk av personer med politiske verv.

Huser russiske ambassade-ansatte

Den russisk-eide bygningsmassen i Oscars gate 16-18 rommer 70 leiligheter med et areal varierende fra 13 til 69 kvadratmeter, ifølge Estate Nyheter.

Russland bruker eiendommen til å huse sine ansatte ved den russiske ambassaden.

Den disponeres for øvrig vederlagsfritt gjennom en overenskomst fra 26. november 1984 mellom Norge og Sovjetunionen, nå Russland, hvor det ble avtalt gjensidig bruk av eiendommer og oppføring av ambassadebygg i henholdsvis Moskva og Oslo, skriver Finansavisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer