Thailand:

Avkrefter mottak av «luksus-flyktninger»

Mens coronaviruset raser i India, har det dukket opp rapporter om at rike og velstående har tatt privatfly over «bukta» til sikkerhet i Thailand. Luftfartsmyndighetene avkrefter imidlertid at dette er tilfellet.

AVVISER FLYKNINGER: Luftfartsmyndighetene i Thailand avviser at rike indere har fått lande privaflyene sine på thailandsk jord. Foto: Saiko3p / Shutterstock / NTB
AVVISER FLYKNINGER: Luftfartsmyndighetene i Thailand avviser at rike indere har fått lande privaflyene sine på thailandsk jord. Foto: Saiko3p / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

India satte søndag nok en dyster rekord med 3689 nye coronadødsfall registrert siste døgn. Dette er fjerde dagen på rad at det hardt rammede landet melder om over 3000 nye dødsfall.

Totalt er det nå registrert minst 215 542 coronadødsfall i landet, melder NTB.

Mørketallene antas imidlertid å være store, og mange dødsfall blir trolig ikke fanget opp av myndighetene.

Sykehusene i landet er overfylt, og mange sliter med kritisk mangel på oksygen til pasientene.

Rømmer landet

Den kritiske situasjonen India nå står i, har ført til at mange land har stengt grensene for reisende herfra.

Flere velstående indere har imidlertid sett sitt snitt til å stikke av før grensene stengte, og blant annet landet åtte privatfly fra India i London kort tid før britene sa stopp, har Børsen tidligere omtalt. Det siste flyet skal ha landet bare 40 minutter før grensene stengte.

Prislappen på ett privatfly fra Mumbai til London er rundt 70 000 britiske pund, eller litt i overkant av 800 000 norske kroner.

Rapporter om privatfly

Mandag denne uka stengte også Thailand grensene for India, i frykt for importtilfeller av den antatt mer smittsomme varianten som herjer der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer